Met deze geurkaarsen haal je meer sfeer in huis
© Self, WW

Met deze geurkaarsen haal je meer sfeer in huis

Leestijd: 1 min

De dagen worden korter, de avonden langer en koeler. De herfst is in het land, wat maakt dat we weer vaker binnen zitten. En daar maken we het natuurlijk liefst zo gezellig mogelijk.

Goedgeplaatste lichtpunten en een overdaad aan kussens op je bank om heerlijk in weg te zakken, zijn daarbij een must, maar ook geurkaarsen zijn fantastische sfeermakers. Ze zijn mooi om te zien en brengen je in vervoering met hun heerlijke aroma’s. Wij zetten de mooiste voor deze herfst even voor je op een rij.

 

Natural Scented Candle, €28,57, www.naturalself.be.

De geur van een kerstboom in een kaars die 100% natuurlijk is, op basis van soja olie. Ook frisse geranium en mandarijnnoten zijn aanwezig. De natuurlijke parfumoliën hebben een kalmerende en ontspannende werking en verdrijven angst, neerslachtigheid en verdriet. Ze stimuleren levendigheid en vrolijkheid. Kortom: sfeer in een glazen potje.

Byredo, Incense, €55, verkrijgbaar bij Senteurs D’ailleurs, Necessities, Verso,…

Ook Byredo heeft geurkaarsen. Deze Incense bevat eucalyptus, pokhout, wilde patchouli en amber.

Takasago. Three Wick Candle, Molton Brown, € 69, verkrijgbaar bij Skins Cosmetics (Gent), Babassu, Parfuma (Antwerpen), Taizo (Ieper) en Senteurs d’Ailleurs (Brussel).

“Ik stelde me een smeulend vuur voor, in de avondschemering, waarin Siberische den met intense hout- en ledernoten samengaan. Amberachtige vetiver omhult een hart van intens zwart leer gelaagd met geraffineerde jeneverbes – een onvergetelijke impressie van de Russische wildernis”, aldus 
Loïc Bisceglie, meesterparfumeur.

BOIS D’ENCENS, Armani, € 75 o.a. bij arfuma.

Een geurkaars die Armani’s eerste geurherinnering weergeeft. De scherpe, rokerige geur van wierook in een Italiaanse kerk met kruidige noten van gember en Peruviaanse peper. Verder ook amber en ceder.

Gold Scented Candle van Fornasetti, €290, bij Senteurs d’Ailleurs.

Een kaars in een keramisch potje met het gezicht van de muze van Piero Fornasetti: Lina Cavalieri. De kaars geurt naar tijm, lavendel en rokerige ceder.

Geurkaars Lilas Noir, Senteurs d’Ailleurs by Mizensir, €70 (beperkte oplage).

Senteurs d’Ailleurs, de grootste nicheparfumzaak van België, bestaat sinds 29 september twintig jaar. Om dat te vieren, vroegen ze parfumhuis Mizensir om een geurkaars in gelimiteerde oplage te creëren. Lilas Noir is het resultaat.

WoodWick, Warm Wool Candle € 34,95, www.woodwick-candles.com.

De kaarsen Warm Wool en Oudwood van WoodWick doen je meteen wegdromen naar warme winteravonden. De namen spreken voor zich. Ook de 11 andere geuren hebben hun naam niet gestolen: Evening Bonfire, Hot Toddy, Bakery Cupcake, Pure Comfort,…

Een set van 3 mini geurkaarsjes, €65, o.a verkrijgbaar bij www.graanmarkt13.com.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Geurkaarsen, Kaarsen.