Getest: High Vibeology paddestoelen voor een gezonder leven
© Shutterstock

Getest: High Vibeology paddestoelen voor een gezonder leven

Leestijd: 1 min

Adaptogenen, ofwel: niet-toxische planten die het lichaam helpen weerstand te bieden aan lichamelijke en geestelijke stress. De kruiden en wortels worden al eeuwenlang in China en in de Ayurveda gebruikt en tegenwoordig ook in hartje Brussel door redactrice Margo. 

Twee maand geleden kreeg ik plots een bijzondere mail in mijn mailbox, of ik de ‘High Vibeology adaptogenen’ uit wou proberen? Na wat opzoekwerk en getwijfel kwam ik erachter dat ze me niét aanboden om te trippen op het werk, wél om aan mijn gezondheid te werken. 

Lees ook: Dit zijn de sport- en gezondheidstrends voor 2022

Maar laten we beginnen bij het begin. Wat is High Vibeology? De High Vibeology blends zijn gemaakt uit adaptogenen. Wat moet je je daarbij voorstellen? Een mix van kruiden en paddestoelen die je lichaam en geest in balans brengen. Ze kunnen je stress reguleren, ontspannend en stimulerend werken en hebben een directe werking op het hormoonstelsel, het zenuwstelsel en het immuunsysteem.

De kruiden passen in principe hun functie aan aan de specifieke behoeften van jouw lichaam. Bij het ontstaan van pakweg stress zal de balans tussen de hormonen worden verstoord en die wordt dan weer opgemerkt door de adaptogenen die op hun beurt in werking treden om dat effect tegen te gaan.

/

Hoe werkt het?

Redactrice Margo testte ‘I Am Glowing’ en ‘I Am Focussed’ uit. “Je kan de kruidenpoeders aan allerlei soorten eten en drinken toevoegen. Daardoor kan je ze makkelijk integreren in je dagelijks leven. Aangezien ik zelf geen keukenprinses ben, besloot ik ze elke dag toe te voegen aan mijn latte in de ochtend. Maar je kan ze evengoed verwerken in gerechtjes als pannenkoeken of hartige snacks.”

Lees ook: De Dior Vibe-tassen combineren sportswear met elegantie

Het verdict?

“Mijn huid was er na een stressvolle zomer niet fantastisch aan toe. (Lees: last van uitslag, een puistje hier en daar en zag er over het algemeen dof uit.) Ik moet eerlijk zijn, toen ik met de adoptogenen begon, had ik niet écht het gevoel dat er superveel zou veranderen. Maar na 2 maand en heel wat schepjes uit de potjes merk ik wel degelijk verschil. De ‘I Am Glowing’ wordt samengesteld uit 7 verschillende soorten paddenstoelen die bekendstaan om hun krachtige werking op de huid en het immuunsysteem. Ze zouden daarnaast hydraterend, antioxiderend, ontstekingsremmend en celvernieuwend werken. Te mooi om waar te zijn? Zo klinkt het wel. Maar toch merkte ik na een maand dat mijn huid er beter uitzag én begon ik ook meer complimenten te krijgen van vrienden.”

“En ook de ‘I Am Focussed’ doet wat het belooft. Deze blend van kruiden en paddenstoelen zou de concentratie, mentale helderheid én het geheugen bevorderen. Ik besloot deze te mengen met wat yoghurt elke ochtend en merkte dat mijn middagdip véél minder tragisch was dan gewoonlijk. Waar ik normaal 4 à 5 tassen koffie per dag drink, waren dat er nu nog maar 2. De moeite waard dus.”

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.