De Dior Vibe-tassen combineren sportswear met elegantie
© Dior

De Dior Vibe-tassen combineren sportswear met elegantie

Door Malvin Sevrin
Leestijd: 1 min

De Vibe-tassen van Dior situeren zich tussen traditie en moderniteit. Creatief directrice van het merk, Maria Grazia Chiuri, ontwierp ze als symbool voor het verbond tussen sport en het erfgoed van Dior. Een korte presentatie. 

/

Twee nieuwe modellen: Bowling en Hobo

De nieuwe tassen van het Franse luxehuis zijn resoluut modern maar eren tegelijk de traditie van de Dior-stijl. Er zijn nu twee nieuwe formaten: hobo en bowling. Wat maakt hen speciaal? Ze nemen bepaalde codes over uit de wereld van de sportswear – zoals de aan sneakers ontleende rubberen zool die onder in de bowlingtas te vinden is.

Deze hybride creaties combineren op briljante wijze de wereld van de sportswear met de elegante en chique stijl van Dior. Deze uitzonderlijke stukken zijn voorzien van verschillende kenmerkende symbolen die de liefhebbers van het Huis zeker zullen opvallen, zoals het stermotief dat Monsieur Dior dierbaar is, de Dior Oblique print of het rietmotief…

/

De Dior Vibe lijn

Deze twee tassen vergezellen de lancering van de nieuwe Dior Vibe-lijn. Een volledige kledingcollectie, die Maria Grazia Chiuri ontwierp en onthulde tijdens de Dior Cruise 2022 modeshow, als een “lofzang aan vrijheid en creativiteit, aan de schoonheid van kunst en sport”. In het kort? Een universum dat zich richt op sportkleding die elegantie niet tot de avondgarderobe beperkt.

Om de collectie ook daadwerkelijk tot leven te brengen, nodigde Dior verschillende professionele sportvrouwen uit om te poseren voor deze authentieke campagnebeelden. Onder andere de Griekse atlete Athina Koini, de Somalische bokser Ramla Ali, de Deense voetbalster van Afghaanse afkomst Nadia Nadim en de Koreaanse kunstschaatsster en Olympisch kampioene Yuna Kim doen mee.

Ontdek de volledige collectie nu op de website van Dior

Lees ook: Charlotte Beaude opent eerste winkel in Elsene, 5 Belgische vintageshops op Instagram & De Belgische modemerken waar celebrities fan van zijn.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.