Gentis plaatst menselijkheid en prestaties centraal bij rekrutering
© Gentis

Gentis plaatst menselijkheid en prestaties centraal bij rekrutering

Leestijd: 2 min

Het rekruteringsbureau Gentis zet zich actief in voor diversiteit en inclusiviteit. Wie via Gentis op zoek gaat naar werk, ontdekt mensen op wie ze kunnen vertrouwen. Mensen die het hen mogelijk maken om hun carrière uit te bouwen zonder hun waarden en passies te hoeven opgeven.

“We werken met mensen. Het zijn geen producten, geen nummers. Het zijn personen met emoties en gevoelens.” Met die visie begeleidt Gentis de kandidaten/s bij het zoeken naar hun droomjob. En die aanpak heeft ook echt een positieve impact op het leven van de mensen. Zeker als je bedenkt dat vier op tien werknemers vandaag het gevoel hebben dat er een kloof gaapt tussen hun persoonlijke overtuigingen en hun beroepsleven. Amper een op drie werknemers is gelukkig met zijn of haar sociale en milieu-impact. En vergis je niet, want dat criterium komt net na het loon, de balans tussen werk en privéleven en erkenning*.

Rekruteurs met oog voor menselijkheid, inclusiviteit en prestaties

Het Latijnse woord “gentis” duidt op een groep mensen die dezelfde waarden delen. Die naam past dus perfect bij het Belgische rekruteringsbedrijf. Dat wil de manier waarop kandidaten/s naar hun volgende professionele avontuur op zoek gaan immers menselijker en eenvoudiger maken. Respect voor zichzelf en voor anderen is een van de belangrijkste pijlers van Gentis. “Wij verzetten ons tegen de vooroordelen waarmee mensen op de werkvloer te maken kunnen krijgen. We doen er alles aan om alle kandidaten/s gelijkwaardige kansen te geven.” Stéphanie, Hassane, Olivier en Farid – de opricht(st)ers van Gentis – zijn in 2011 met het bedrijf gestart. Vandaag telt de onderneming 38 nationaliteiten en driehonderd consultants in België, Frankrijk en Marokko. De functies van CEO en CFO/HR-manager worden bekleed door vrouwen.

Gentis Brussel

“People first, human before”

Het is die puur menselijke energie die de consultants van Gentis voortstuwt. Ze zijn gedreven om te zoeken, selecteren, begeleiden en talent bloot te leggen. Ze laten zich leiden door passie, diversiteit en inclusie, flexibiliteit, respect en de internationale dimensie. Vervolgens organiseren ze een ontmoeting tussen de kandidaten/s en bedrijven die op zoek zijn naar welbepaalde profielen in specifieke sectoren. Er worden banden gecreëerd en er groeit een zeker vertrouwen tussen de rekruteurs, kandidaten/s en bedrijven. Het werk en de gezamenlijke en individuele inspanningen worden erkend, benut en beloond. Iedereen wordt naar waarde geschat en gerespecteerd.

Tijdelijke of langdurige opdrachten – voornamelijk in de sectoren van de informatica, engineering, bouw, financiële diensten, HR en verkooptechnieken – verlopen op die manier vlot en harmonieus. “Matchmaking” leidt immers niet alleen bij liefdesrelaties tot succes. De rol van Gentis bestaat eruit om talent dat op zoek is naar zijn of haar volgende professionele avontuur in contact te brengen met een bedrijf of een team dat projecten of een strategie wil uitvoeren. Beide partijen hebben dus evenveel belang bij een goed verloop.

Gentis Brussel

Een boeiende podcast

Gentis heeft bijvoorbeeld ook een (Franstalige) podcast. De naam – “Le Mouton à 5 Pattes” (“Het schaap met 5 poten”) – is een knipoog naar het feit dat bepaalde klanten haast onmogelijk veel vaardigheden van de kandidaten/s verwachten. Via die podcast deelt Gentis informatie. Zo interviewt het HR-professionals, bedrijfsleid(st)ers, kandidaten/s die hun carrière volop uitbouwen… Maar er zijn ook tips, goede praktijken, trends, debatten en bijzondere getuigenissen: tientallen afleveringen die het beluisteren meer dan waard zijn.

Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met Gentis.

www.gentisrecruitment.com

*Barometer Imagreen/Kantar

LEES OOK:
Comet Meetings: waar vergaderingen een gegarandeerd succes worden
iRobot brengt de eerste 2-in-1 robotstofzuiger en dweil op de markt
Woman to watch: Lila John

Commercieel team De artikels van >