Woman to watch: Lila John
© Karin Hackl

Woman to watch: Lila John

Door Melani Purnomo Widagdo
Leestijd: 1 min

Met onze rubriek Woman to Watch zetten we regelmatig een vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze keer is het de beurt aan Lila John.

/
  • Leeftijd: 37
  • Haar studies: Lila volgde de opleiding Mode-Ontwerp waarbij ze de nodige technische skills leerde aan het begin van haar artistieke carrière. Aan de Universiteit voor Toegepaste Kunsten in Wenen ontwikkelde ze vervolgens haar creatieve visie. Ze studeerde er onder de artistieke termijn van modeontwerper Bernhard Willhelm en in 2016 studeerde ze af onder Hussein Chalayan.
  • Haar sterkte: De modeontwerpster uit Wenen inspireert en motiveert mensen om tot het uiterste te gaan en elke dag het beste van zichzelf te geven. Maar vooral om te kiezen wie zij willen zijn en daar naar toe te streven vanuit innerlijke schoonheid en empowerment.
  • Haar carrière: Na haar studies verhuisde Lila John voor de liefde en werk naar België. Hier werkte ze voor het label “Pelican Avenue” en “Peter Pilotto”. Vanuit haar verlangen om gedurfde en duurzame streetwear te maken, lanceerde ze in 2019 haar eigen label ”Lila & John”.
  • Haar motto: “Mijn collecties zijn er voor mensen die grenzen durven verleggen en zichzelf en anderen de ruimte geven om te groeien zonder hokjesdenken.”

Lees ook: Deze Belgische merken zetten zich af tegen Black Friday

/

Why a powerwoman?

Het Belgische label van Lila wil, met de kleurrijke knitwear en genderinclusieve collecties, mensen empoweren en hun innerlijke schoonheid voeden. De kracht die ze je hierbij wilt geven, vond designer Lila John voor haar FW22-collectie terug op het sportveld: “Net zoals atleten in uiterste concentratiemodus gaan, bereid je je met het bewust aantrekken van een outfit voor op de dag. Je transformeert jezelf als het ware tot wie jij die dag wilt zijn.” Naast haar eigen modemerk, werkt Lila samen met choreografen en performers en creëerde ze eerder al outfits voor producties van Anne Teresa De Keersmaeker, Michiel Vandevelde en Radouan Mriziga.

Meer artikels zoals dit? Lees ook: Woman to watch: Charlotte Blancke

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Belgische merken, LILA&JOHN, Woman to watch.