Genieten van een aperitief en toch je goede Tournée Minérale-voornemens niet opgeven? Het kan!
©

Genieten van een aperitief en toch je goede Tournée Minérale-voornemens niet opgeven? Het kan!

Leestijd: 2 min

Jezelf trakteren kan perfect, ook in een alcoholvrije maand, dankzij MARTINI! Het beroemde Italiaanse merk brengt twee heerlijke alcoholvrije Aperitivi, waarmee je mocktails samenstelt die elke mixology-fan jaloers maakt.

In een tijd van goede voornemens voor het nieuwe jaar en de Tournée Minérale-trend in februari denken steeds meer mensen na over hun alcoholverbruik. In die context is NoLo, een afkorting voor ‘no or low alcohol’ een trend geworden die meer en meer navolging kent. Afgezien van het feit dat we gezondere keuzes willen maken,  staat 2022 ook in het teken van gezellig samenzijn met vrienden en familie, want de afgelopen twee jaren van beperkingen en lockdowns hebben ons sociale leven geen goed gedaan. Een aperitiefmoment is dé gelegenheid om de verloren tijd in te halen en een gezellig samenzijn te organiseren met de mensen die ons dierbaar zijn. Maar hoe maak je het feestelijk zonder je goede voornemens op te geven?

MC x MARTINI Aperitief

©MARTINI

De Italiaanse charme van Martini zonder de kater van de alcohol

MARTINI, het vermaarde merk van de alcoholische dranken, besloot in te haken op de Tournée Minérale trend en stelt twee alcoholvrije  Aperitivi voor die geïnspireerd zijn op 150 jaar Italiaanse ervaring: MARTINI VIBRANTE en MARTINI FLOREALE. Bij deze verfrissende aperitieven wordt de mix zonder alcohol gemaakt, en dan gecombineerd met natuurlijke planten die zorgvuldig geselecteerd zijn door Ivano Tonutti, de meester-herborist van het merk. Want zonder alcohol betekent zeker niet zonder smaak! Deze heerlijke aperitieven geven evenveel smaakgenot als de beroemde klassieke varianten. VIBRANTE heeft een heerlijk citrus-aroma van bergamot en sinaasappel, terwijl de kamille en de bloemige noten overheersen in FLOREALE, een wit aperitief. De tijd dat alcohol opgeven betekende dat je alleen maar een glas water met een zielig schijfje citroen kon drinken, is echt wel voorbij.

Van ‘digital drinking’ tot ‘digital mixing’ 

In 2020 hielden we aperitiefuurtjes en andere virtuele feestjes op internet, en we zijn blij dat die tijd voorbij is. In 2022 kunnen we heel voorzichtig weer écht gaan aperitieven, en daar willen we graag wat meer bij experimenteren. We maken nog altijd gebruik van de technologie, maar ditmaal om te surfen naar cocktailrecepten en andere nieuwigheden. De groeiende trend om zelf aan mixology te doen en te experimenteren is een feit. We gaan op zoek naar NoLo drankjes en ruilen de klassieke cocktails in voor heerlijke alcoholvrije alternatieven. Zin om verfrissende mocktails te testen bij het aperitiefuurtje vanavond? Probeer dan deze super-eenvoudige recepten.

Martini NoLo & Tonic : Simpelweg citrus

MC x MARTINI aperitief

©MARTINI

Ingredienten :

Bereiding:

 • Doe 50 ml de MARTINI Vibrante en 50 ml tonic in een met ijsblokjes gevuld glas.
 • Garneer met een kwartje verse sinaasappel

Dolce Verde : Super verfrissend

MC x MARTINI aperitief

©MARTINI

Ingrediënten :

 • MARTINI Floreale
 • Gestampt ijs
 • Appelsap
 • Kokoswater
 • Komkommersap en een schijfje komkommer
 • Verse munt
 • Kombucha

Bereiding :

 • Vul een glas met gestampt ijs en doe er 50 ml MARTINI Floreale, 20 ml appelsap, 20 ml kokoswater en 10 ml komkommersap bij.
 • Voeg een scheutje kombucha toe voor een extra frisse noot
 • Garneer met een takje munt en een komkommerschijfje

 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met MARTINI.

www.martini.com/be/nl

 

LEES OOK

Valentijn: de mooiste lingerie om te geven of te krijgen

Commercieel team De artikels van >