Zalig ontspannen in een uur, een namiddag of een weekend
© Unsplash

Zalig ontspannen in een uur, een namiddag of een weekend

Leestijd: 1 min

De dagelijkse stress van het werk, de aankomende feestdagen met bijbehorende pakjespaniek en de plotse koude kunnen spanning veroorzaken. Neem dus zeker de tijd om voldoende te onthaasten en voor je lichaam te zorgen. Dat kan in een uurtje, een namiddag, of (als je dat geluk hebt) een weekend. Aan jou de keuze!

Een uurtje tijd? Neem een bad.

Een uur tijd? Neem een lang bad.

Van links naar rechts:
Big Blue bath bomb van Lush, € 4,95 
Lavendel bruisbal van Treets bij Holland & Barrett, € 2,99
Fuji Green Tea Detox bath tea van The Body Shop, € 15, infuser apart te koop voor € 6
The Ritual of Dao bath foam van Rituals, € 13,50
Nectarine Blossom & Honey bath oil van Jo Malone bij Parfuma, € 51 

Wat maakt een bad zo ontspannend? Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat ons lichaam de horizontale positie associeert met rust, geborgenheid en kwetsbaarheid. Voeg daarbij het warme water toe, wat doet denken aan onze tijd in de baarmoeder, en het plaatje is compleet. Stramme spieren versoepelen en door de stijging en daling van je lichaamstemperatuur word je slaperig. Gegarandeerd een zalige nachtrust.

Een namiddag tijd? Bezoek een schoonheidsintstituut.

Schoonheidsinstituut Mo'na spa

Een goede gezichtsbehandeling is niet te vergelijken met een doe-het-zelf masker thuis. Kies voor een salon of behandeling met een holistische insteek: ookal wordt enkel je gezicht en decolleté aangepakt, door jezelf bijvoorbeeld volledig te ontkleden geef je je hele lichaam de kans volledig te ontspannen. Wij probeerden de Aveda Facial met Plant Peel bij Mo’na in Mechelen en keerden herboren terug. Het voetbad en de geurreis zetten de toon, vervolgens zink je weg onder het genot van een uitgebreide massage van je hoofdhuid, gelaat, hals, schouders en zelfs voeten. Een absolute aanrader!
Mo’na Salon & Spa, Korenmarkt 49, 2800 Mechelen

Een weekend vrij? Boek een overnachting in een hotel met spa.

Let Étangs de Corot van Caudalie nabij Parijs

Je leeft maar één keer, niet waar? Boek een overnachting met toegang tot spa in een luxueus hotel om volledig tot rust te komen. Wij verkiezen Les Étangs de Corot op 15 minuutjes van Parijs. Je geniet er van de beste behandelingen van Caudalie, een heerlijk menu en de pittoreske omgeving die al menig impressionistische schilder inspireerde.
Les Etangs de Corot met Spa Vinothérapie Caudalie, 55 rue de Versailles, 92410 Ville d’Avray, Frankrijk

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Bad, Caudalie, Hollan & Barrett, Hotel, Jo Malone, Les Étangs de Corot, Lush, Parfuma, Parijs, Rituals, Schoonheidsinstituut, Spa, Stress, The Body Shop, Treets.