TIP: Workshopweekend natuurlijke verftechnieken in Noord-Frankrijk
© Pers

TIP: Workshopweekend natuurlijke verftechnieken in Noord-Frankrijk

Door Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Leer je graag iets bij of wil je je passie voor mode en shoppen omzetten in een nuttige vaardigheid? Van 9 tot 11 juni kan je terecht in het idyllische dorp Fontaines St. Clair voor een weekend vol interessante workshops over natuurlijke verfstoffen en speciale verftechnieken.

De Rotterdamse Textielfabrique organiseert op regelmatige basis ontwerp- en techniekworkshops voor jong en oud. De meeste van hun workshops duren slechts een halve dag, maar in het weekend van 9 tot 11 juni organiseren ze een heus workshopweekend. In het gezellige Fontaines St. Clair in Noord-Frankrijk leer je alles over natuurlijke verfstoffen en Japanse shibori technieken.

verftechnieken

Pers

Tijdens de workshops leer je onder andere verven met natuurlijke stoffen zoals Indigo en ontdek je tegelijkertijd meer over de achtergrond van verfplanten. In het weekend leer je ook werken met verschillende shibori technieken. Deze verftechniek laat je toe bijzondere patronen te creëren op stoffen door bepaalde delen wel en bepaalde delen niet te verven.

verftechnieken

Pers

Maar het workshopweekend draait om meer dan bijleren alleen. Zo kan je tijdens de drie dagen ook heerlijk wandelen in het kleine Franse dorp en de prachtige natuur er rond. Overnachten doe je in een charmant oud huis of appartement (wie wil mag ook zijn tent meenemen), het eten wordt voorzien door Twee Citroenen, een cateraar die doorgaans actief is in de keukens van diverse musea, de AB en het Opera Ballet Vlaanderen

verftechnieken

Pers

Sta jij al te springen om te vertrekken, maar heb je geen partner of vrienden die interesse hebben in de workshops? Geen probleem! Voor een aangepaste prijs kan je een reisgezel meenemen die in het mooie dorp kan fietsen of wandelen terwijl jij jezelf onderdompelt in de wondere wereld van de verftechnieken.

Reserveren kan via Textielfabrique. Voor het all-inclusieve weekend betaal je € 345. Wie zich inschrijft voor 23 mei krijgt 15% korting.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Noord-Frankrijk, Shibori, Textiel, Verftechnieken, Weekend, Workshop.