4 gadgets die het leven als zwangere vrouw makkelijker maken
© Unsplash

4 gadgets die het leven als zwangere vrouw makkelijker maken

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

Als je zwanger bent worden alle dingen die normaal gezien vanzelfsprekend zijn, opeens een hoop moeilijker. Broeken gaan op een cruciaal moment niet meer dicht, een goede slaappositie lijkt onmogelijk te vinden en ga zo maar door. Deze 4 gadgets maken zwanger zijn net dat tikkeltje makkelijker.

/

1. Borstkompressen

Hoe verder je zwangerschap vordert, hoe groter de kans wordt dat je melkproductie vroeg of laat op gang komt. Rondlopen met natte kringen op je kleding is natuurlijk het laatste wat je wil. De oplossing daarvoor zijn zogenaamde borstkompressen. Deze kompressen zijn absorberend en kleef je makkelijk aan de binnenkant van je bh. Ze zijn niet alleen de ideale gadgets als je zwanger bent, maar ook daarna kunnen ze handig zijn en dan vooral wanneer je regelmatig borstvoeding geeft.

Borstkompressen koop je onder andere op de website van Dreambaby.

/

2. Een verstelbare broeksknoop

Als je steeds een nieuwe broek moet kopen als je buik groeit, zit je aan het einde van je zwangerschap met een oneindige verzameling broeken. Het is dus een beter idee om aan het begin van je zwangerschap een broek te kopen die een aantal maten te groot is. Het breedteverschil tussen de broek en je buik kan je overbruggen met een verstelbare broeksknoop. Dit is een pin die je makkelijk aan je broek bevestigt en ook weer van plaats verandert.

Deze broeksknopen vind je op verschillende sites zoals op Bol.

Lees ook: Kijk binnen in de gloednieuwe boetiek van Saint Laurent op de Champs-Élysées

/

3. Zwangerschapskusssen

Hoewel een goed slaappatroon nog belangrijker is als je een kindje verwacht, is het niet vanzelfsprekend. Vooral voor buikslapers kan het tijdens de zwangerschap moeilijk zijn om in slaap te vallen. Een zwangerschapskussen kan dan hulp bieden. Zo een kussen helpt je om een comfortabele houding aan te nemen en daarnaast ondersteunt het je buik, rug en benen.

Zwangerschapskussens zijn onder andere verkrijgbaar op sites als Snoozzz en Babymoov.

/

4. Een buikband

Naarmate je buik groeit, worden je bekken en rug steeds met meer gewicht belast. Dit kan leiden tot pijn en kan dagelijkse taken bijna onmogelijk maken. Het is in dat geval geen slecht idee om een buikband aan te schaffen. Deze band draag je om je middel en verlicht de last op je bekken en onderrug. Je kan hem ook makkelijk buitenshuis dragen aangezien hij perfect onder je kleren past.

Buikbanden vind je op de site van Dreambaby.

Lees ook: Tien tips voor een feestelijke make-up

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Moeder, Zwanger.