Kijk binnen in de gloednieuwe boetiek van Saint Laurent op de Champs-Élysées
© Saint Laurent

Kijk binnen in de gloednieuwe boetiek van Saint Laurent op de Champs-Élysées

Leestijd: 1 min

Sinds 9 december is een van de mooiste winkelstraten ter wereld, bekend als de Champs-Élysées, een nieuwe flagshipstore van modehuis Saint Laurent rijker. Met deze boetiek brengt onze landgenoot Anthony Vaccarello een grote droom van Yves Saint Laurent tot leven.

/

Is de bakstenen winkel dood? Heeft online shopping de leegstand van de fysieke winkels veroorzaakt? Het is een discussie die al lang in de modewereld gaande is. Toch zijn er nog steeds veel merken, zeker grote modehuizen, die inzetten op nieuwe winkels in de straat. Ze bekijken hun boetieks immers niet gewoon als een ruimte waar kleding in de rekken hangt, maar als een ervaring, als het verlengde van de luxewereld van het merk.

Bij Saint Laurent denken ze er precies zo over, zoals blijkt uit de nieuwe boetiek die net is geopend op de Champs-Élysées.

Saint Laurent op de Champs-Élysées

“Ik wilde een van Yves Saint Laurents wensen verwezenlijken toen hij in Parijs aankwam en zei dat hij wilde dat zijn naam in vurige letters op de Champs-Élysées kwam te staan”, vertelt Anthony Vaccarello, de Belg die sinds 2016 creatief directeur is bij Saint Laurent.

De winkel bevindt zich in een historisch gebouw en is de grootste Saint Laurent flagship ter wereld waar je alle collecties van het huis vindt: dames- en herenkleding, maar ook schoenen, lederwaren, accessoires en fine jewelry.

De enorme ruimte introduceert ook een nieuwe visie op boetiekdesign à la Saint Laurent. De authentieke gevel bleef behouden, maar de inkleding grenst haast aan het brutalisme. Marmeren vitrines, gebogen trappen in zwart gelakt hout, neonbeelden van kunstenaar Cerith Wyn Evans en een privétuin voegen een majestueuze, chique uitstraling toe aan een al even majestueuze klantervaring.

Saint Laurent Champs-Élysées op 123 avenue des Champs-Élysées 75008 Parijs.

 

Lees ook: De meest stijlvolle hotels in Parijs voor je volgende citytrip & Neem een kijkje in de gloednieuwe boetiek van Dries Van Noten in Parijs.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Parijs, Saint Laurent.