6 hippe co-workplekjes
©

6 hippe co-workplekjes

Leestijd: 2 min

Voor alle zelfstandigen, digitale nomaden en freelancers die op een werkdag ook eens graag tegen iemand anders praten dan tegen hun kat of hun plant: 6 leuke plekken om te co-worken. 

Co-worken zit al eventjes in de lift en dat merk je: in elke Belgische stad zijn er minstens drie leuke plekjes waar je, tegen betaling, een dagje/week/maand kan komen werken met gelijkgestemde zielen. Je ontmoet inspirerende mensen, legt nieuwe contacten, kan van mening wisselen en hoeft je niets aan te trekken als de printer niet werkt. (Dat lost de co-workingplek wel op.)

Zin om het eens uit te proberen? Wij maakten een selectie voor je.

Plastron in Antwerpen

plastron antwerpen

copyright: Plastron

Deze lente opende Charlotte Op de Beeck deze co-workingplek op het hippe Eilandje, vlak aan het water. (Onze lunchtip: pizza bij Otomat!) Met drie meetingruimtes, flexplekken, véél licht, een terras en een eventruimte. En op Yummy Monday staat er een lekker ontbijtje voor je klaar.

Een plekje huren kan per uur, per dag, per 5 of 10 dagen of per maand. Vanaf € 10 per uur.

Fosbury & Sons in Antwerpen

fosbury & sons antwerpen

copyright: Fosbury & Sons

Een werkplekje in de 50’s-toren op de Mechelsesteenweg vlakbij Brouwerij De Koninck? Het kan. Toch vanaf december. De toren werd omgedoopt tot WATT, wat staat voor Working Apart Thinking Together en dat is exact wat je doet als je een lidmaatschap neemt bij ledenclub Fosbury & Sons. Dat belooft je in contact te brengen met een creatieve gemeenschap waarmee je kan samenwerken en die inspireert, een omgeving die op die van een fancy hotel lijkt en toegang tot professionele, culturele en sociale evenementen.

Je kan er vanaf december terecht. Vanaf € 195 voor 10 dagen. (Je bent al gast vanaf € 15 per maand.)

Factory Forty in Brussel

factory forty

copyright: Factory Forty

Een werkplek met kippen? In Vorst, in de buurt van het Zuidstation, belooft Factory Forty elke dag vier verse eitjes uit de gemeenschappelijke tuin. Naast 7 ruimtes en 70 werkplekken (privé-bureaus en flexplekken), een siëstazaal (!) en een traiteurdienst.

Vanaf € 70 voor 4 dagen per maand.

The Library Group in Brussel

the library group

copyright: The Library Group

Een personal trainer, cocktails op vrijdag, feestjes, opleidingen… Een lidmaatschap bij The Library Group houdt meer in dan een werkplek. De groep heeft drie locaties die stijlvol werden ingericht met Scandinavisch design. Je huurt er een privé-kantoor, een vergaderruimte of een werkplekje.

Vanaf € 220 per maand.

Like Birds in Gent

Like Birds

copyright: Like Birds

Deze plek voor creatievelingen koos voor de Eskimosite aan de rand van de stad. Met standing desks voor wie dat wil, vergaderruimtes, een grote werkplek, een telefoonruimte en een dakterras.

Vanaf € 100 voor 4 dagen per maand.

Dojo Wheels van Five AM

dojo wheels five AM

copyright: Dojo Wheels by Five AM

Deze co-workcaravan van het Kortrijkse ontwerpbureau Five AM kreeg al twee internationale awards en staat eind oktober op de beurs Interieur 2016 in Kortrijk. De idee: overal waar je wil – aan het strand, in het bos, in de stad – je bureau opstellen. De mobiele workunit is klein, maar praktisch ingedeeld: je tovert het interieur in een handomdraai om tot bed, fauteuil met tafel of tafel met zitbank.

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Antwerpen, Brussel, Carrière, Co-worken, Dojo Wheels, Factory Forty, Five AM, Fosbury & Sons, Gent, Like Birds, Plastron, The Library Group, WATT, Werk.