Culinaria 2017: daar waar alle Belgische chefs samenkomen
© Pers

Culinaria 2017: daar waar alle Belgische chefs samenkomen

Leestijd: 1 min

Van 18 tot 22 oktober kan je aan de Vaartdijk in Brussel terecht voor het vijfdaags gastronomisch festival Culinaria. De negende editie staat volledig in het teken van de kunde van Belgische chefs en gezelligheid. Het is een unieke gelegenheid om gerechten te proeven en een kijkje te nemen in de keuken van verschillende Belgische topchefs.

Goed nieuws voor alle foodies. Van 18 tot 22 oktober vindt de 9de editie van Culinaria plaats op de Key West site in Brussel. Tijdens het evenement kan je vijf dagen lang genieten van uitstekende culinaire hoogstandjes en van dichtbij kennismaken met de aanwezige chefs en hun manier van werken.

Maar liefst 30 getalenteerde chefs schotelen u hun beste gerechten voor tijdens het festival. Naast de vaste waarden kan je dit jaar ook kennismaken met de tripping chefs, de jonge, Belgische winnaars van de internationale S.Pellegrino Young Chef 2018 wedstrijd. Alle koks stelden in het grootste geheim hun gerechten samen, dus wat ze je precies gaan serveren, blijft ook voor ons een mysterie.

Van donderdag tot zaterdag kan je op Culinaria terecht voor een gezellig diner, op zondag is er een uitgebreid brunchbuffet. Je kan al een menu reserveren vanaf 70 euro. Voor die prijs kan je genieten van een aperitief, een vijfgangenmenu van een Belgische topchef, een Leffe ervaring, een kaasbord, San Pellegrino naar believen en een Masalto koffie om de avond af te sluiten. Wie dat wenst kan ook opteren voor een menu met (3) bijpassende wijnen of een VIP-menu met open bar. Voor de brunch op zondag betaal je 45 euro en voor de kinderen betaal je 15 euro.

Nog niet helemaal overtuigd? Bekijk dan snel de smakelijke beelden van enkele van de gerechten die wij reeds op de kop wisten te tikken.

Culinaria gaat door van 18 tot 22 oktober 2017 op de Vaartdijk 8, 1070 Brussel. Meer informatie en reservaties via de www.culinaria.brussels.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Belgische chefs, Culinaria, Culinaria 2017.