Mercado Foodmarket vliegt er opnieuw in met 5 nieuwe stands
© Pers

Mercado Foodmarket vliegt er opnieuw in met 5 nieuwe stands

Door Emma Verbeke & Laurence Van Liedekerke
Leestijd: 1 min

Goed nieuws voor alle foodies. Na een korte zomerstop opende Mercado Foodmarket afgelopen weekend opnieuw de deuren. Een blij weerzien met oude bekenden, maar ook een aangename kennismaking met vijf nieuwkomers.

Vorig jaar opende Mercado, de allereerste overdekte foodmarket van België, de deuren in het oude postgebouw op de Antwerpse Groenplaats. Het concept kende meteen een groot succes en sindsdien zijn er verschillende foodmarkets bij gekomen in diverse steden. Tijdens de zomermaanden namen de standhouders even vakantie, maar nu is Mercado Foodmarket klaar om er weer voor 200% in te vliegen.

Open every day from 11:00h (except Tuesday) Come and discover the new food, drinks and good times! #mercadoantwerp

Een bericht gedeeld door Mercado (@mercado.antwerp) op

Een stand in de populaire foodmarket is voor velen de springplank naar een nieuwe uitdaging. Sum Sum opende bijvoorbeeld in juli een eigen restaurant op het Antwerpse Zuid. Andere zaken openden een tweede vestiging, sommige zelfs in Nederland, wat maakt dat er tijdens de zomerstop enkele vrije plaatsen waren ontstaan voor nieuwkomers. De vijf die nu staan te trappelen om je hun waren te tonen, doen bij ons alvast het water in de mond lopen.

Zo kan je bij Nemo’s Sushi terecht voor heuse sushiburgers, sushisandwiches en traditionele groene thee salades. Baba Beirut neemt je mee naar het Midden-Oosten – altijd een aanrader voor al wie houdt van vegetarisch eten met een originele, pittige toets – Texas Coffee naar de all day ontbijttafel van het Wilde Westen en Tuscan Garden naar de Italiaanse keuken waar jonge, creatieve chefs achter het fornuis staan.

Bij Patates moet je ten slotte zijn voor, je raadt het al, aardappelen. Groot, klein, zoet of zout, gevuld, belegd of met een dipsausje; wie graag aardappelen eet, gaat hier nooit meer willen vertrekken!

Nemo’s Sushi makes the cutest sushi burgers in town! #mercadoantwerp #nemossushi #sushi #foodie

Een bericht gedeeld door Mercado (@mercado.antwerp) op


En alsof al dat lekkers nog niet genoeg is, pakt Mercado dit najaar ook uit met het gloednieuwe Dinner & Dance concept. Genieten van lekker eten terwijl bekende en minder bekende dj’s zorgen voor de juiste tunes? Het kan vanaf nu elke vrijdag en zaterdag.

@guy_ohm komt vanavond plaatjes draaien vanaf 21u! Lekker blijven plakken op vrijdagavond in Mercado 🙂

Een bericht gedeeld door Mercado (@mercado.antwerp) op

Mercado Foodmarket, Groenplaats 43, Antwerpen, open van woensdag t.e.m. zondag vanaf 11 uur, www.super-mercado.be.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Antwerpen, Mercado Foodmarket.