Etam lanceert nieuwe collectie menstruatieslips
© etam

Etam lanceert nieuwe collectie menstruatieslips

Leestijd: 1 min

Elk jaar worden in de wereld meer dan 45 miljard tampons en maandverband weggegooid, en toch wisselt 1 op de 3 vrouwen haar maandverband niet genoeg om geld te besparen. Precies daarom lanceerde Etam in september 2021 haar collectie menstruatieslips.

/

Menstruatiearmoede is nog steeds een probleem in België, dat toont een onderzoek van hygiënemerk Always aan. Al gelooft een kwart van de bevolking (25%) niet dat menstruatiearmoede bestaat in België. Dit is nog meer het geval bij​ mannen (29%), tegenover 22% van de vrouwen. Toch toont de studie aan dat 6% van de ondervraagde vrouwen tussen 12 en 49 jaar, ooit te weinig geld had om menstruatieproducten te kopen. 7% van hen geeft zelfs toe een tampon langer dan de aanbevolen tijd te hebben gebruikt bij gebrek aan geld, ondanks de mogelijke gevolgen dat dit kan hebben op de gezondheid.

Lees ook: Emma Chamberlain is het nieuwe gezicht van Lancôme, wie is deze rijzende ster?

Herbruikbare menstruatieslips kunnen daarbij een handige oplossing zijn en hebben al het leven van duizenden vrouwen verbeterd. Etam lanceert dit jaar een nieuwe lijn menstruatieslips in nieuwe kleuren en mooie prints: snoeproze, zuurgroen, malachietblauw en indigo om zelfs tijdens je menstruatie vrouwelijk en fris te zijn.

/

Innovatieve technologie

Dankzij hun innovatieve technologie bieden de menstruatieslips van Etam hun dragers extreem comfort en een feilloze bescherming tot 12 uur lang. Ze zijn verkrijgbaar in katoen, microvezel of kant en zijn volledig onzichtbaar onder kleding. Geen geur, geen gevoel van vochtigheid, geen lekkage: fijne, ultra-absorberende films, zonder onaangenaam effect, die zich aanpassen aan gemiddeld of hevig bloeden, waardoor ze dag en nacht gedragen kunnen worden. De menstruatieslips  zijn gemakkelijk wasbaar en herbruikbaar en bieden een economische en duurzame oplossing voor het milieu. Dankzij de gebruikte kwaliteitsmaterialen kan je ze meer dan 80 cycli dragen.

Menstruatieslipjes, tanga’s, shorty’s en boylegs van Etam, vanaf 25€, verkrijgbaar in de winkels en op Etam.com.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Etam.