Waarom je nu een retourtje naar het privé-eiland Pine Cay in de Caraïben wil boeken
© Kira Turnbull

Waarom je nu een retourtje naar het privé-eiland Pine Cay in de Caraïben wil boeken

Leestijd: 2 min

Pine Cay is een afgelegen Caribisch paradijs in de Turks-en Caicoseilanden, waar de natuur de baas is. De rust wordt er immers gegarandeerd dankzij het gebrek aan hoogbouw en auto’s. Dit (quasi onbewoond) eiland is slechts 3 km2 groot. En wordt omringd door het prachtige turkooizen water van de Atlantische Oceaan en de Caicos Bank. Oogjes open en snaveltjes dicht (jij dan, want de vogelpopulatie zingt gewoon lustig verder): je drukte nog nooit zo hard op de pauzeknop als hier. Zeg het grijze weer in Europa voor even vaarwel, deze periode is ideaal om richting Caraïben te trekken om de zon op je lijf te voelen.

Alleen op de wereld

Het concept is eenvoudig: één eiland, slechts één hotel. Pine Cay Resort bevindt zich op een klein eiland op een 20 minuten durend boottochtje van hoofdstad Providenciales. En ligt op alle vlakken mijlenver van de bewoonde wereld. We hebben het hier over 13 kamers met zeezicht, een clubhouse met restaurant en beach bar, een zwembad, een kleine spa met Bamford producten. Verder is er enkel nog een privéstrand van drie km lang. Omringd door het lichtste aquamarijn water aan de ene kant en al het groen van de ongerepte natuur aan de andere. That’s it. De enige soundtrack die hier speelt is het zachte geruis van de oceaan. En de vogels die je gezelschap houden. Voor natuurliefhebbers is Pine Cay een paradijs voor vogels spotten. Het eiland herbergt een grote verscheidenheid aan vogelsoorten. Denk aan reigers, visarenden en zilverreigers. Als het woord paradijs aan één plaats mag toegeschreven worden dan is het wel deze schatkamer vol inheemse flora en fauna.

 

/

Waterpret

Terwijl de witte zandstranden een lust voor het oog zijn, is de onderwaterwereld al even betoverend. Het eiland omarmt de rand van het op twee na grootste barrièrerif ter wereld. Waardoor het een van de meest indrukwekkende en exclusieve duikplekken is. De wateren wemelen hier van kleurrijke koraalriffen en zeedieren. Pine Cay Resort werkt ook samen met de plaatselijke, toonaangevende freedive-instructeur en oceaan natuurbeschermer Samantha Kildegaard. En verwelkomde yogaleraar Perumal Koshy om een Caribische yoga- en freedive-retreat op het eiland aan te bieden. De verbinding tussen lichaam en geest staat erom bekend stress te verlichten, en een sterk gevoel van aanwezigheid te geven…

De echte vraag is of je hierna wel terug vrijwillig gaat willen vertrekken naar de bewoonde wereld? Maar dat zijn zorgen voor later…

Duurzaam, steeds met de natuur in het achterhoofd

Deze plek op de wereld is ook een plaatje van duurzaamheid. Er wordt namelijk niets uit de weg gegaan om het natuurlijk ecosysteem stabiel te houden. Op het ganse eiland staan zo’n 38 privé-villa’s, zijn bewoners doen er alles aan om dit uniek stukje natuur en zijn dierenpopulatie te beschermen. Duurzaamheid en behoud van biodiversiteit staan centraal: auto’s zijn niet toegestaan op het eiland, maar vervoer bestaat in de vorm van elektrische golfkarretjes en fietsen; plastic voor eenmalig gebruik is nergens te bekennen; en boten zijn uitgerust met zuinige viertaktmotoren. Alle gebouwen hebben regenwateropvang- en opslagsystemen met grijs water dat wordt gebruikt voor irrigatie, terwijl er door het hele hotel compacte Dark Sky-verlichting is geïnstalleerd, inclusief nieuwe milieuvriendelijke strandverlichting om het eiland ’s nachts een extra gloed te geven. We besluiten met nog slechts één samenvatting: welkom in het paradijs.

 

Lees ook: De chiqueste skikleding voor je wintersportvakantie

Elspeth Jenkins De artikels van >

Fashion & Style Director Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.

Tags: Escape, Luxereizen.