Enjkey: vind waanzinnige logies in je eigen buurt
© Enjkey

Enjkey: vind waanzinnige logies in je eigen buurt

Door Elise Van de Meulebroucke & Charlotte Deprez
Leestijd: 2 min

Op 30-jarige leeftijd verliet Fannie haar 9 to 5-baan bij een auditkantoor om een concept te beginnen dat haar na aan het hart lag: stadsbewoners te laten reizen, voor een weekend of meer, niet te ver van huis. Het resultaat? Enjkey: een site die adressen verzamelt van de prachtigste getaways, waarvan de dichtsbijzijnde op slechts 54 minuten van Brussel.

De accommodaties op de site zijn allemaal intiem, authentiek en smaakvol ingericht om voor reizigers de meest bizarre en mooie vakantie mogelijk te maken. Zo’n concept wekte uiteraard onze nieuwsgierigheid, dus ontmoetten we Fannie voor een gesprek.

Lees ook: de mooiste hotels met zwembad in België

/
 Wie zit er achter Enjkey? Hoe zijn jullie georganiseerd?

Het team is uiterst beperkt en bestaat eigenlijk uit mijn developer Louis en verder ik. Na mijn opleiding aan de businessschool in Parijs en heel wat ervaring in de horeca en in het buitenland, werkte ik drie jaar in een accountantskantoor in Parijs. Ik was het beu en het idee van Enjkey speelde al een tijdje in mijn hoofd. Uiteindelijk besloot ik om de sprong te wagen. En voilà, nu staan we intussen een pak verder. Louis werkt aan de website en ik doe al de rest. We lanceerden de website in maart en kregen meteen positieve feedback. Dat enthousiasme bevestigt me dat er wel vraag voor is.

/

Wat is het concept?

In het verleden wou ik het drukke Parijs tijdens de weekends zo veel mogelijk te verlaten. Maar telkens als ik een plek zocht voor twee nachten op de klassieke websites moest ik een “bestemming” ingeven, terwijl ik eigenlijk gewoon een leuke plek zocht niet te ver van huis. Bij Enjkey besloot ik dan ook om het anders aan te pakken en te vragen “waar woon je” en daarop de criteria te verfijnen. De zoekresultaten worden dus gebaseerd op de afstand van het huis van de gebruiker. Zodat jij direct kan zien welke fijne locaties er zich in je buurt bevinden.

enjkey

/

Hoe vind je al deze parels van logementen?

Je moet veel zoeken. Véél zoeken. Ik ga op zoek naar interessante woningen die al online staan op andere boekingssites. Waar normale mensen na een paar pagina’s met zoekresultaten stoppen met zoeken, scroll ik door tot het einde. Verder is er ook veel mond-tot-mondreclame van reizigers en gastheren en uiteraard de kracht van social media. Steeds meer ontvang ik nu zelf verzoeken van logementen die graag op de website gefeatured willen worden, en dat is natuurlijk geweldig.

/

Test je alle accomodaties eerst zelf uit alvorens te vermelden op Enjkey?

Ik beschouw Enjkey als een soort van label. En ik wil dat mensen Enjkey zien als een kwaliteitsgarantie en zodat ze ervanuit kunnen gaan dat het dik in orde zal zijn. Dus ja, ik heb ze bijna allemaal uitgetest.

Lees ook: 5 onverwachte citytrips aan het water

/

Wat zijn de criteria voor een Enjkey-accomodatie?

Er is één gemeenschappelijke noemer en dat is het interieur. Er moet aandacht zijn voor de inrichting en de decoratie, of dat nu vintage, hyper modern of gewoon verfijnd is. Het tweede criterium is de prijs-kwaliteitsverhouding. Het is makkelijk om iets moois te vinden aan een belachelijke hoge prijs, maar dat is dus niet naar waar ik op zoek ben. Tot slot vind ik het uitermate belangrijk dat de gastheren in kwestie sympathiek zijn. Ook al blijven de meeste reizigers niet lang, toch vind ik het belangrijk om een plek aan te bieden waar er een intieme sfeer aanwezig is en aandacht is besteed aan detail.

/

Vanwaar de – nogal bizarre, mogen we dat zeggen – naam Enjkey?

De naam is een samentrekking van “enjoy” en “key”. Een gewaagde keuze, want het is niet per se gemakkelijk te onthouden, maar voor mij was het een logische naam. Enjoy, want enerzijds genieten, en key, van sleutel tot een deur (van een leuke accomodatie) maar ook de sleutel om te genieten. Want Enjkey wil veel meer geven dan enkel onderdak, het gaat om de beleving. We geven informatie over de must-sees in de buurt, restauranttips, enzovoort.  Mij doel is dat Enjkey niet alleen gezien wordt als een lijst met plaatsen, maar een ervaring an sich, met aanbevelingen en diensten voor alle reizigers.

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Hotspots, Lifestyle, Travel.