5 onverwachte citytrips aan het water
© Instagram @discover.greece @montenegro.visit

5 onverwachte citytrips aan het water

Door Elise Van de Meulebroucke & Alexandra Goffart
Leestijd: 3 min

Soms willen we er gewoon eens tussenuit knijpen, al is het enkele dagen. De vraag is dan: Waarheen? Waar vinden we de ultieme onthaasting? Wij stellen je enkele steden voor die origineler zijn dan klassiekers als Barcelona of Santorini, waar je culturele bezoeken kan combineren met lange wandelingen en waar je lekker kan eten. Kortom, het ideale recept voor een goed weekend.

/

Dundee in Schotland

Schotland mag dan niet meteen de reputatie van meest exotische bestemming ooit hebben, akkoord, maar haar schoonheid valt niet de onderschatten. Schotland is – toch zeker tijdens de zomermaanden – het paradijs voor wie houdt van de combinatie van zon, een licht briesje, én een druppel hier en daar. Wat is er fijner dan heerlijk uitwaaien aan het water langs mythische kastelen die doen wegdromen?

De stad Dundee staat bekend als de zonnigste stad in Schotland, en dankt daaraan haar bijnaam Sundee: een mix van sunny en Dundee. Verder kent de stad een enorme populariteit bij studenten die de stad dynamisch, levendig en modern houden. Bovendien is het een belangrijk artistiek centrum met een enorme culturele rijkdom. Boek een rondleiding en laat jezelf onderdompelen in de architecturale parels die deze stad rijk is.

Une publication partagée par Darya (@darya.bar) le


/

Heraklion op Kreta

De hoofdstad van Kreta, Heraklion toont een kruisbestuiving van verschillende culturen. De haven getuigt van de tijd dat Heraklion in de 13de eeuw een belangrijk doorvoerpunt was voor de Republiek Venetië; terwijl de kleine straatjes waarin je kan verdwalen doen denken aan typische Griekse witte steden.

Liefhebbers van de oude Griekse mythologie kunnen hun hart ophalen in de vele musea waarover de de stad beschikt. De meest indrukwekkende trekpleister is de archeologische vindplaats van het paleis van Knossos, waar de beroemde koning Minos zou hebben gewoond.

Breng zeker een bezoek aan de verleidelijke stranden, uiteraard met een artisanaal gebakje in de hand. Tot slot kan je diepzeeduiken in de zee. Wat wil je nog meer?


/

Honfleur in Frankrijk

Het kleine dorpje Honfleur ligt slechts op een vier uurtjes rijden van Brussel. Een uiterst charmant kuststadje met sfeervolle houten kerkjes, gezellige terrassen aan het water en opmerkelijke architectuur. Je waant je als het ware in de middeleeuwen.

Op cultureel vlak raden we je de huizen van Satie aan en het Eugène Boudin museum, dat een verzameling pre-impressionistische schilderijen bevat.

Wie wil uitrusten kan terecht op het strand van Booty, dat vlakbij het centrum ligt. Gegarandeerd een hemels weekendje ertussenuit in deze vrolijke, bloemrijke stad.

/

Kotor in Montenegro

Dit kustland in de Balkan geraakt steeds meer in trek bij toeristen. Wie wil genieten van nog pure natuur moet dus snel zijn. Een adembenemend landschap, flamboyante historische dorpen en niet onbelangrijk: vriendelijke locals.

De baai van Kotor – een overstroomde canyon – is een must voor wie een avontuurlijke bestemming zoekt. Geloof ons: dit landschap is adembenemend. Je kan er zeilen en genieten van de gezonde baailucht. De oude stad zal je verrassen met zijn kleine steile straatjes en het imposante fort dat getuige is van het Byzantijnse tijdperk van de stad.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Петухова Анастасия (@p.anastasi.a) le

/

Oslo in Noorwegen

Op slechts twee uur vliegen van Brussel, is Oslo een Scandinavische must-visit. De hoofdstad van Noorwegen – overigens verkozen tot Groene Hoofdstad van Europa 2019 dankzij onder andere zijn antipollutie wetgeving – is een droom om te bezoeken. Hyper cosmopolitan, next level trendy en het hele jaar door geschikt om te bezoeken. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is de winter in Oslo nogal mild in vergelijking met andere Noord-Europese landen.

De stad is een zoete mix van traditionele architectuur en modern design, folk heritage en gekke moderniteit. Getuige daarvan is onder andere de operacultuur die zowel klassieke als ultra-hedendaagse namen op zijn affiche heeft staan. We adviseren je om een wandeling te maken in de wijk Grünerløkka, die een van de meest trendy in de stad is geworden.

Qua outdoor-activiteiten, is de natuur die heerst. In de winter kan dat vertaald worden naar skiën. In de zomer kan je je even afzonderen door te kajakken, zeilen, of een boswandeling te maken.

 

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Escape, Lifestyle.