En wat als je dit jaar je feestmaaltijd online zou bestellen?
©

En wat als je dit jaar je feestmaaltijd online zou bestellen?

Leestijd: 1 min

Tijdens de feesten thuis genieten van een heerlijke maaltijd met familie en vrienden, en dat zonder eerst uren in de keuken te staan? Ook dit jaar kiezen we weer massaal voor het gemak van een online afhaalmaaltijd. Op naar een lekker en zorgeloos eindejaar!

Door de strenge coronamaatregelen van vorig jaar bestelden we massaal online afhaalmaaltijden voor de feestdagen. Een trend die zich ook dit jaar zal verderzetten. Uit een onderzoek van iVox bij 1.000 Belgen in opdracht van eten bestelsiteTakeaway.com blijkt dat bijna de helft van de Belgen van plan is om dit jaar opnieuw online een feestmaaltijd te bestellen voor kerst of nieuwjaar. De voornaamste redenen? Je hoeft zelf niet in de keuken te staan (60%), je vermijdt de rush in de supermarkt (39%) en je kunt meer tijd spenderen met je gasten (45%).

Een gastronomische kerst

Uit de enquête blijkt dat kerst iets populairder is dan Nieuwjaar: 54% van de ondervraagden bestelt een online afhaalmaaltijd voor kerst en 46% voor Nieuwjaar. Wat we dan precies bestellen? 37% kiest voor de traditionele gastronomische keuken, 29% voor gewone kost, 20% voor tapas en 18,7% comfort food. En niet te vergeten, het dessert! Bijna een derde van de mensen die van plan zijn om online te bestellen, vinden zoete lekkernijen en desserts een onmisbaar onderdeel van het feestmenu.

Er gaat niets boven een heerlijk kerstdiner om te delen met vrienden.

Keuzestress? Onze tips!

Het online aanbod feestelijke gerechten lijkt wel eindeloos: van salades tot soepen en desserts, van vis tot kip en vlees, van traditioneel tot iets speciaals. Zowel voor een feest met de hele familie als een avond onder vrienden tover je in één-twee-drie een heerlijk feestmaal op tafel. Kan je echt niet kiezen? Wij delen alvast onze ultieme tips:

De Merode  — Antwerpen

Heerlijke Vlaamse klassiekers die iedereen lust en die je perfect op tafel kan zetten alsof je ze zelf hebt gemaakt: lamskoteletten, witloof in de oven met ham of konijn met pruimen. Een hommage aan de volkskeuken.

Poule & Poulette — Mechelen

Verras je gasten met een lekker gebraden kipje gedrenkt in jus om duimen en vingers bij af te likken. En een side dish van kroketjes om het helemaal af te maken. Heerlijk!

De Klimop — Leuven

Voor wie houdt van een stevig stukje vlees of helemaal gek is van wild: de entrecote, filet pur met peperroom of risotto met wilde eend zijn absolute aanraders.

Lobster House — Brussel

Geen fan van vlees? Hier kan je terecht voor verschillende feestelijke gerechten waar het al eens iets  meer mag zijn: sint jakobsschelpen in botersaus als voorgerechtje of een kreeft op een boeket van groentjes.

Dit artikel werd gerealiseerd in nauwe samenwerking met Takeaway.com.

Lees ook : 

De mooiste items met glitter en pailletten voor de feestdagen

Commercieel team De artikels van >