And Just Like That bezocht Fashion Director Elspeth het SATC-appartement van Carrie
© Elspeth Jenkins

And Just Like That bezocht Fashion Director Elspeth het SATC-appartement van Carrie

Door Elspeth Jenkins
Leestijd: 2 min

Met 'And Just Like That' is 'Sex and the City' terug op het scherm. Onze Fashion Director Elspeth Jenkins mocht in Londen naar aanleiding van de première op Streamz een bezoek brengen aan het appartement van Carrie Bradshaw. Ontdek hieronder haar verslag. 

/

Ik ben een grote fan van de show dus voor mij is de And Just Like That reboot toch een lichtpuntje in dit annus horribilis nummer twee. De oorspronkelijke serie was een explosie van mode, gewaagde uitspraken en vooral veel humor. Wat ik toen op het scherm zag, was alles waar mijn 18-jarig hartje van droomde. En de outfits van Bradshaw waren een feest voor het oog, maar niet voor mijn budget. Toen niet en nu nog niet. Maar series zijn er om te dromen, dus dat is exact wat #andjustlikethat in de aanbieding heeft: een kleurrijke escape van overlegcomitees, lockdowns en boekhouders…

/

And Just Like That

And Just Like That

Na het zien van de eerste aflevering van de reboot kreeg ik een uitnodiging in de bus om naar Londen te vertrekken, want daar werd het legendarische West village appartement van Carrie tot in de kleinste details gerecreëerd voor het publiek. Net wat ik nodig had en genoeg tijd om de dood van (spoileralert) Mr. Big te verwerken voor de volgende aflevering die vanaf vrijdag op Streamz en Telenet te zien is.

Van de iconische trappen die leiden naar haar voordeur, de keuken met truien in de oven (in de eerste aflevering van de reboot verwijst Big hier nog naar) tot het bureau met Carrie’s laptop, de Carrie necklace en de kast vol designerkleding: alles werd tot in de perfectie ingericht.

Zelfs de Vogue’s die verspreid over het appartement liggen, zijn uit de periode dat de serie nog op tv te zien was. Ik poseerde met veel plezier tussen al deze designer musthaves, maar niet getreurd: het #satcapartment wordt elk jaar opgebouwd in Covent Garden en is daarna een paar dagen toegankelijk voor de fans. Hou deze hashtag dus in de gaten en zorg dat je er op tijd bij bent.

Wie hunkert naar de OG afleveringen met Carrie & Co kan SATC nu ook kijken op BluRay.

/

En er is nog meer goed nieuws…

Om de release van de serie te vieren kan je dankzij Streamz en Telenet vanaf 17 december één van de vier vintage And Just Like That-outfits t.w.v. 1250 euro winnen van ambassadeurs Véronique Leysen, Valerie De Booser, Nanja Massy of Joppe De Campeneere.

Dit weekend zullen zij hun vintage designer-outfits geïnspireerd op de personages uit And Just Like That weggeven op hun Instagramprofielen.

Ambassadeur Joppe De Campeneere, die een outfit zal creëren geïnspireerd op het nieuwe, non-binaire personage Che, vond Sex and the City vernieuwend omdat de personages unapologetically zichzelf waren: “De vriendinnen hadden allemaal een verschillende stijl en en persoonlijkheid en respecteerden elkaar in hun eigen individualiteit. Miranda was de powerwoman die pakken droeg met een pixie cut en stond als gelijke naast de extravagante Carrie en haar vriendinnen. Ik hoop dat de kernboodschap van de serie – namelijk dat er geen één blueprint bestaat om een man, vrouw of mens te zijn – behouden blijft in de reboot.”

Redactie Marie Claire De artikels van >