Editor’s Pick: Mous Lamrabat x Wouters & Hendrix
© Mous Lamrabat

Editor’s Pick: Mous Lamrabat x Wouters & Hendrix

Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick... Deze keer focussen we op de nieuwste collectie van Wouters & Hendrix, gefotografeerd door Mous Lamrabat. 

/

Katrin Wouters en Karen Hendrix leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Deze ontmoeting leidde in 1984 tot de oprichting van hun juwelenlabel Wouters & Hendrix. Al 38 jaar lang ontwerpt en vervaardigt Wouters & Hendrix eigenzinnige collecties die voortkomen uit emotionele expressie en vaak een creatieve interpretatie van het surrealisme. Dat elk stuk ook nog eens lokaal gemaakt wordt in het atelier in Berchem zorgt ervoor dat het merk zowel in België als op de internationale markt als een authentieke speler wordt gezien.

Lees ook: De Belgische modefotograaf Mous Lamrabat verovert de wereld: “Ik ben geen kontenlikker”

Ook voor de nieuwste collectie ‘La Fête des Bêtes’ combineert de ontwerpstudio herkenbare Wouters & Hendrix symbolen, zoals mozaïek, munten, mossels, en lipjes, met hedendaagse interpretaties. In een eerste Wouters & Hendrix sleutelhanger bijvoorbeeld, kunnen sleutels zich verschuilen in een koppel mosselschelpen. De mossels knipogen naar het werk van de Belgische surrealist Marcel Broodthaers maar krijgen een hedendaagse toets in oversized formaat.

Mous Lamrabat x Wouters & Hendrix

Voor de campagneshoot contacteerde Wouters & Hendrix de Belgische fotograaf Mous Lamrabat die internationaal hoge toppen scheert. Beide Belgen stellen in hun werk de gangbare regels in vraag maar doen dit steeds met een knipoog. De meest iconische taferelen van Mous spelen zich af in warme woestijnlandschappen, en voor ‘La Fête des Bêtes’ bleek een zandstrand aan de Belgische kust de gedroomde setting.

Bekijk hieronder alle beelden.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Mous Lamrabat, Wouters & Hendrix.