Editor’s Pick: LESSLESS x Florentina Leitner
© LESSLESS x Florentina Leitner

Editor’s Pick: LESSLESS x Florentina Leitner

Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick...

/

Lessless zag pas in 2019 het levenslicht, maar telt nu al verschillende bekende fans zoals Kendall Jenner, Chrissy Teigen en Gwyneth Paltrow. Oprichters Alya en Tim Gonta lieten zich voor hun luxueuze kamerjassen inspireren door enerzijds de stijl van klassiek Hollywood en anderzijds het minimalisme uit de jaren negentig. Het resultaat zijn peignoirs (en andere homewear) die zo mooi zijn dat het zonde zou zijn om ze enkel binnen te dragen. Alle items zijn met de hand gemaakt van kwalitatieve chiffon, zijde of linnen zodat de stuks een leven lang mooi blijven.

LESSLESS x Florentina Leitner

Een paar keer per jaar gaat ontwerpster Alya creatieve samenwerkingen aan voor de prints van de Art line. Waar de meeste stuks van Lessless onbedrukt zijn, staan in deze collectie kunstzinnige motieven centraal. Deze keer sloeg ze de handen in elkaar met Florentina Leitner, de Oostenrijkse kunstenares die woont en werkt vanuit Antwerpen. Onlangs voorzag ze de vrouwenlijn van Dries Van Noten nog van prints, en haar kenmerkende signature zie je ook terug in deze samenwerking.

Lees ook: Zo mooi kunnen regenkleren zijn.

De collectie bestaat uit een explosie van kunstzinnige bloemenprints gecombineerd met het strakke minimalisme waar het merk bekend om staat. Er is onder andere een bedrukte kamerjas in kimonostijl, een carré sjaal, een 3-delige pyjama set voor zowel heren als dames en een tweezijdige badjas.

Kunstzinnige collages

Voor de lancering van de collectie, maakte Florentina een aantal artistieke collages die bij de sfeer van de samenwerking passen. “Ik hou ervan om met verf over foto’s te tekenen. Ik wilde deze techniek gebruiken om het kunstaspect van het lookbook te benadrukken. Bloemen op de achtergrond waren voor mij een must aangezien ze de belangrijkste inspiratiebron waren voor de prints”, aldus Leitner. “Twee van mijn favoriete kunstenaars zijn Ben Sledsens en Kerry James Marshall, die zich ook vaak laten inspireren door de natuur en met bloemen in hun schilderijen werken.”

De collectie is nu te koop via de website van Lessless

Lees meer Marie Claire op: Vivienne Westwood is 80, een portret van het mode-icoon. Dit zijn de modekleuren voor de lente en de zomer van 2021. Deze zomerjurken wil je in 2021 dragen.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Editor's pick.