Editor’s Pick: het Belgische handtassenmerk Enamoure
© Enamoure

Editor’s Pick: het Belgische handtassenmerk Enamoure

Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick... Vandaag zetten we het Belgische handtassenmerk Enamoure van Estelle Hanet in de kijker.

/

Ze is amper 27, maar Estelle Hanet heeft nu al haar eigen handtassenlabel. Na opleidingen aan Istituto Marangoni (Milaan) en Central Saint Martin’s (Londen), en ervaring bij Harry Winston en Oscar de la Renta, besloot de Gentse om tijdens de lockdown Enamoure te lanceren.

Als kind reisde ze vaak mee met haar ouders voor hun bedrijf Limited Edition dat 100% op maat gemaakte high-endtapijten met een onderscheidende twist maakt. Toen al deed ze niets liever dan met restjes stof en overgebleven accessoires haar eigen stoffen tasjes in elkaar knutselen. Dat ze op latere leeftijd mode zou studeren, stond dan ook vroeg in de sterren geschreven.

Enamoure

Enamoure

Enamoure van Estelle Hanet

Na twee jaar onderzoek en ontwikkeling introduceerde de Gentse in februari 2021 haar eerste collectie. Naar eigen zeggen vond ze maar geen kwalitatieve handtassen met een toegankelijke prijs en dus ging ze zelf aan de slag. Enamoure staat synoniem voor vrolijke luxe die je op ethisch verantwoorde wijze laat ontsnappen aan de alledaagsheid.

De zee is haar belangrijkste inspiratiebron omdat die voor Estelle staat voor vrijheid, wat uiteindelijk ook het doel is dat ze nastreeft met haar tassen. Ze wil immers de vrijheid om te dragen wat je leuk vindt onderstrepen, wars van conventies, codes of trends. Het jonge label predikt een zorgeloze art de vivre die je toelaat jezelf te zijn. Verwijzend naar de zee zitten in ieder ontwerp ook golven verweven, op abstracte of figuratieve wijze, in het design, de materialen of de afwerking. Bij elk ontwerp zoekt Estelle naar een vloeiend lijnenspel en organische ergonomie.

Lees ook: Het SS23 defilé van Chanel door de ogen van Marie Wynants.

De handtassen van Enamoure worden vervaardigd in Portugal, en afgewerkt in Italië, met aandacht voor een ecologisch eindproduct. Het leder wordt op milieuvriendelijke wijze gelooid. Er worden uitsluitend niet-toxische kleurstoffen gebruikt en de lijm is op waterbasis.

Enamoure is verkrijgbaar via de webshop.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Belgische mode, Editor's pick.