Editor’s Pick: de Tabi-vazen van Idea Generale
© Idea Generale

Editor’s Pick: de Tabi-vazen van Idea Generale

Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick...

/

Sinds de Belgische ontwerper Martin Margiela in 1988 zijn Tabi-laarzen de catwalk opstuurde in Parijs, zijn de laarsjes met gespleten teen iconisch. Seizoen na seizoen komen ze terug in nieuwe variaties, denk maar aan loafers, pumps, ballerina’s en recent ook sneakers in samenwerking met Reebok. In 2015 liep in het MoMu in Antwerpen zelfs een expositie over de Tabi onder de naam Footprint: The Track of Shoes in Fashion en een jaar daarvoor vond een expo over de schoen plaats in Relish, een bekende winkel in Washington.

Met dank aan het Italiaanse designduo Idea Generale is de iconische schoen nu ook beschikbaar als vaas. Saida Bruni en Alfredo Garbugli zijn grote fan van de Tabi, en waren op zoek naar vaas om de schoen ook in hun interieur te kunnen verwerken. Die zoektocht draaide op niets uit, dus gingen ze zelf aan de slag. In een familie-atelier in de buurt van Pesaro – een kleine Italiaanse stad waar beide artiesten wonen, maakten ze een mal in de vorm van de de laars met aparte tenen. Oorspronkelijk wilden ze de vaas gewoon voor zichzelf houden, maar omdat zoveel vrienden hen benaderden, besloten ze uit te breiden.

/

De Tabi-vaas van Idea Generale

Het Italiaanse deo maakt de vazen op bestelling, waarbij je zelf de kleur en/of print kan kiezen. Ze zijn te koop vanaf € 250, via de website.

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Editor's pick, Martin Margiela.