Editor’s Pick: de schoenen van Mach & Mach
© Mach & Mach

Editor’s Pick: de schoenen van Mach & Mach

Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick... Deze keer zijn de fantastische hakken van Mach & Mach aan de beurt.

/

Er duiken steeds meer onafhankelijke merken op die in snel tempo de modewereld veroveren met opvallende gekleurde hakken. Denk aan Amina Muaddi, Arielle Baron, Ancuta Sarca en Mach & Mach. Dat laatste merk werd in 2012 in Tbilisi, Georgië, opgericht door twee zussen: Nina en Gvantsa Macharashvili. Wij ontdekten het label nog maar recent, en waren in één klap fan.

Mach & Mach

Mach & Mach is een van de meest gevierde modemerken in Georgië en staat erom bekend dat het fantasie terugbrengt in de mode. Met kenmerkende stijlen zoals glitterende mini-jurkjes en met diamanté afgezette korsetten, zetten de zussen zich duidelijk af tegen de minimalistische modestroming.

Het merk draait echter niet alleen om de prêt-à-porter. Het zijn in feite de schoenen die het label tot een begrip maakten wereldwijd.

Editor's Pick: de schoenen van Mach & Mach - 1

/

Mach & Mach verwierf internationale bekendheid toen ze in het najaar van 2020 voor het eerst hun collectie presenteerden tijdens Paris Fashion Week. Opvallend, want de wereld ging toen van lockdown naar lockdown, en er waren amper gelegenheden om de glitterende en glanzende schoenen naar te dragen.

Volgens de zussen ligt daar meteen de sleutel van hun succes: hun feestelijk schoenen zijn zo vrolijk dat je er haast instant de pandemie door vergeet. De pumps geven hoop dat er – alleszins ooit – een einde komt aan deze miserie en dat we terug samen kunnen dansen en genieten. Nu ja, we kunnen natuurlijk maar dromen. Maar deze hakken helpen erbij.

Mach & Mach

Mach & Mach

/

Waar zijn de schoenen te koop?

Moda Operandi, een van de eerste (online) winkels die Mach & Mach verkocht, meldde dat de Double Bow Pump een van hun best verkochte schoenen van het jaar was en dat de pre-orders voor de nieuwe collectie alle verwachtingen overtroffen. Behalve bij Moda Operandi zijn de schoenen vanaf dit seizoen ook te koop bij Harrods, Nordstrom, Net-A-Porter, Selfridges, Luisa Via Roma, Browns, en meer.

Snel zijn is weliswaar de boodschap, want ondanks hun prijskaartje van meer dan € 1000 per paar, vliegen ze als zoete broodjes over de toonbank.

Lees ook: Kappers verklappen hun ultieme feestkapsels en geven tips en tricks, 5 heerlijke recepten voor een vegan kerstdiner & Bij deze Belgische merken shop je de mooiste maatpakken voor vrouwen.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.