Editor’s Pick: de samenwerking tussen Jacquemus en Repetto
©

Editor’s Pick: de samenwerking tussen Jacquemus en Repetto

Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick... Vandaag zetten we de samenwerking tussen Jacquemus en Repetto in de kijker. 

/

Jacquemus en Repetto onthullen hun samenwerking in de nieuwe collectie genaamd “Les Sculptures”. De focus ligt op Jacquemus’ eigen kijk op Repetto’s klassieke richelieu-schoenen, de Zizi. Hij gaf ze een vierkante neus en ronde hak, in een uniek spel met vormen dat doet denken aan het originele balletschoeisel van het merk. Gemaakt met de speciale stitch-and-return techniek in Repetto’s ateliers in Dordogne, Frankrijk, is dit nieuwe ontwerp met zijn unieke lijnen een viering van vakmanschap en vernieuwend denken.

Lees ook: Chanel Haute Couture: Balletcore in een nieuw jasje

/

Repetto x Jacquemus

In de jaren ’70 liet Rose Repetto, de oprichtster van het merk, zich inspireren door jazzschoenen om deze klassiekers te maken. Ze noemde ze de ‘Zizi’ naar haar schoondochter Zizi Jeanmaire, een beroemde danseres en societyfiguur van die tijd. Enkele jaren later was ook Serge Gainsbourg fan van het comfort van deze schoenen, die een vast onderdeel werden van zijn iconische look. De Zizi groeide uit tot een legendarische schoen die de generaties overstijgt.

Ze zijn beschikbaar in maten 35 tot 46, meer info vind je hier.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.