Editor’s Pick: de eerste vrouwencollectie van Café Costume
© Café Costume

Editor’s Pick: de eerste vrouwencollectie van Café Costume

Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick... Vandaag lichten we de eerste vrouwencollectie van Café Costume uit.

/

Het maatpak stond lang symbool voor mannelijke macht. Om aan te tonen dat ze erbij horen, maten ook veel vrouwen deze ‘mannelijke’ stijl aan. Vandaag de dag behoort powerdressing gelukkig niet langer eenzijdig toe aan mannen. Vrouwen die nu voor een maatpak kiezen, doen dat omdat het hen een krachtig gevoel geeft, zonder dat het mannelijke energie uitstraalt. En omdat het simpelweg modieus is ook.

Lees ook: De Y2K-stijl is terug, of je dat nu leuk vindt of niet.

Geïnspireerd door deze beweging, lanceert het Belgisch made-to-measure label Café Costume nu een eerste veelgevraagde vrouwencollectie. Het merk wil daar naar eigen zeggen hun visie op gelijkheid, ongeacht gender, mee uitbreiden. Een inclusieve aanpak die perfect past bij de duurzame credentials van Café Costume: het merk werkt namelijk enkel op afspraak en creëert alleen wat besteld wordt, waardoor er geen ruimte is voor overproductie.

Vijftiende verjaardag van Café Costume

Café Costume blaast dit jaar vijftien kaarsjes uit en viert dat met verschillende feestelijke initiatieven. Zo opent het merk bijvoorbeeld een vijfde winkel in de Pacificatiestraat in Antwerpen. Het zal ook een event organiseren, dat het Antwerpse Zuid op kaart moet zetten als ‘Quartier Costum’. De Belgische stylist Tom Eerebout zal de styling verzorgen van de modeshow – waarop onder andere de nieuwe vrouwencollectie wordt voorgesteld – en voor de juwelen wordt beroep gedaan op Wouters & Hendrix. Tijdens de show zal ook het resultaat van nieuwe designercollabs onthuld worden.

Meer info via op de website.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Belgische mode, Café Costume.