Editor’s Pick: de collectie van D’heygere x DADA
© D’heygere x DADA

Editor’s Pick: de collectie van D’heygere x DADA

Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick...

/

Stephanie D’heygere behoort tot de generatie Belgen die hoge toppen scheert in de mode. De Kortrijkse trok na haar studies aan de Antwerpse Modeacademie naar Parijs, waar ze accessoires tekende voor onder meer Dior en Maison Margiela. In 2018 lanceerde ze haar eigen accessoirelabel D’heygere. Onder andere Rihanna en Kelly Clarkson behoren tot haar bekende fans.

Nu is ze een samenwerking aangegaan met het Zuid-Koreaanse collectief ‘다다DADA多多’ of in het kort DADA. De twee partijen ontwierpen samen een collectie van 5 items, bestaande uit een ear cuff, een halsketting, een petje, een T-shirt en een hoodie.

“Het werd een multiculturele collectie die je dagelijkse leven een beetje makkelijker en mooier maakt”, aldus D’heygere. “Ik hou van de manier waarop D’heygere stereotypen herinterpreteert door een lens van plezier en creativiteit. DADA en D’heygere hebben een vergelijkbaar gevoel voor humor. Dus, ik verwacht dat er iets nieuws zal ontstaan door onze samenwerking”, vertelt Oh Hyuk van DADA.

Prijzen variëren tussen € 70 en € 220. De collectie is hier te koop. 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.