Editor’s Pick: de archiefcollectie met halve-maan-print van Marine Serre
© LN-CC

Editor’s Pick: de archiefcollectie met halve-maan-print van Marine Serre

Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick...

/

De gekende halve-maan-print van de Franse ontwerpster Marine Serre kon al menig modehart voor zich winnen. Denk aan bekende namen zoals Kylie en Kendall Jenner, Dua Lipa en Angèle, maar ook tal van fashionista’s wereldwijd. Sinds Beyoncé een catsuit met de maantjes een ereplaats gaf in haar visuele album Black is King gaat de verkoop helemaal door het dak.

Volgens modezoekmachine Lyst werd er prompt 426% vaker gezocht naar kledingitems van de ontwerpster die afstudeerde aan de Brusselse modeschool La Cambre. Haar designs zijn zo populair dat er elk seizoen stuks in nieuwe kleuren en printjes bij komen. En dan nog zijn ze vaak op slag uitverkocht. Ondertussen heeft Serre een volledige lijn van topjes, leggings, handschoenen, ondergoed en zelfs pakjes voor honden met de print.

Visionair

Er wordt vaak gezegd dat Marine Serre visionair is en daarom zo populair werd. Al sinds haar debuut is ze met upcycling bezig, gebruikt ze gerecycleerde materialen en beperkt ze zich tot twee shows per jaar. Of het feit dat ze bijvoorbeeld al jaren mondmaskers in haar collectie heeft, lang voor Covid-19.

Lees ook: Marine Serre stelt SS21-collectie voor met een horrorfilm.

Zelf blijft ze vooral nuchter onder de lovende kritieken: “We zijn daarmee drie tot vier seizoenen geleden begonnen. Voor mij was dat iets heel praktisch: ik woon in Parijs, ik kom met de fiets naar kantoor en dat is hels. Ik heb met fabrikanten samengewerkt die de technieken in huis hadden om een masker te maken dat vervuiling wegfiltert. Zodat onze klanten en volgers in vervuilde steden als Parijs hun fiets kunnen gebruiken”, aldus Marine eerder aan Marie Claire.

De archiefcollectie met LNCC

Naar aanleiding van de tiende verjaardag van luxewinkel LN-CC heeft ze nu een archiefcollectie uit, waarvoor ze oude stuks uit eerdere collecties combineerde tot nieuwe items. ARCHIVE 05 bestaat uit twee tops voor vrouwen, één voor mannen en nog een uniseks legging. Allemaal met de herkenbare halve-maan-print op.

“Het was een eer om met Marine te mogen samenwerken”, aldus Reece Crisp, head of buying bij LN-CC. “Hoewel haar archief maar teruggaat tot 2018 (het jaar waarin Serre haar eerste collectie lanceerde, red.) wordt de wassende maand nu al als iconisch beschouwd. Dat wij de eerste partner zijn om het icoon te doen samensmelten op een nieuwe manier is fantastisch.”

Shop de items hieronder:

 

 

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Marine Serre.