Lang weekend? Spring in je auto en ga op roadtrip!
© Pers

Lang weekend? Spring in je auto en ga op roadtrip!

Door Laurence Van Liedekerke
Leestijd: 2 min

Niets zo leuk als een lastminuteroadtrip om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en je batterijen weer helemaal op te laden. En ja, als het weer meezit, kan je naar de kust rijden voor een blotevoetenwandeling op het strand, of je kan even gaan shoppen in Amsterdam, Maastricht of Parijs. Maar waarom niet iets creatiever uit de hoek komen en opteren voor een bestemming vol bloemen, kaas, kastelen of wijn? Wij zetten alvast onze vier favoriete roadtripbestemmingen voor je op een rij.

1. Flower Power all the way in Nederland

roadtrip

Drivy

Vergeet het Hallerbos (alhoewel ook mooi) en de Koninklijke Serres van Laken (te druk en bovendien al bijna terug gesloten), wie zich een echte boself wil wanen te midden van velden, velden en velden vol met bloemen moet richting het Nederlandse Lisse voor een bezoek aan het Keukenhof. Meer dan 7 miljoen bloembollen, waaronder 800 verschillende soorten tulpen, staan er momenteel te bloeien op het 32 hectare grote domein, genoeg voor een dagje bloemenentertainment van de bovenste plank.

Keukenhof, Stationsweg 166A, 2161 AM Lisse, www.keukenhof.nl.

/

2. Geschiedkundig ontspannen in Normandië

roadtrip

Drivy

Op net geen vier uur rijden van Brussel ligt een prachtig stukje geschiedenis en natuur op je te wachten. Van de kliffen van Etretat en de stranden waarop dappere soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog voor de eerste keer voet aan wal zetten, tot de haven van Honfleur en de mooie kuststad Deauville; Normandië heeft heel wat moois in petto voor haar bezoekers. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de Normandische keuken, waarvan de heerlijke poulet de la vallée d’Auge, bereid met cider, camembert en calvados, zonder twijfel het paradepaardje is.

Toeristische Dienst van Normandië, www.normandie-tourisme.fr

/

3. Kasteelhoppen in Duitsland

roadtrip

Drivy

Schilderachtige steden, kastelen, forten, wijngaarden en een adembenemende omgeving; ja, Duitsland heeft meer te bieden dan enkel bier en lederhosen. Hou je van sprookjesachtige taferelen, dan is de Romantische Weg (aka die Romantische Strasse) zeker iets voor jou. Op amper vijf uur rijden van Brussel, verbindt deze iconische route een twaalftal dorpen in het zuiden van Duitsland. Goed voor een roadtrip van maar liefst 385 kilometer die je leidt langs prachtige kastelen zoals de Residenz Würzburg, Slot Hohenschwangau en het betoverende Slot Neuschwanstein.

Meer info over deze route vind je o.a. op www.romantischestrasse.de.

/

4. Met je wijnglas in de hand door Frankrijk

roadtrip

Drivy

Trek je voor een roadtrip toch liever naar een iets zuidelijker gelegen bestemming, dan is de Elzas misschien iets voor jou. Daar kan je immers de wijnroute volgen, een parcours dat begint in Straatsburg en vervolgens de Rijn volgt tot aan de Duitse grens. Halverwege de route ligt het mooie Colmar, een stad die je door zijn bijzondere architectuur het gevoel geeft dat je recht in de Middeleeuwen bent beland. Hij werd dan ook niet voor niets in 2016 uitgeroepen tot één van de places to go door The New York Times. De wijnroute omvat nog een hoop andere bezienswaardigheden, maar vergeet vooral ook niet om onderweg te genieten van du pain, du vin et du boursin! (of iets anders lekkers)

Meer info over de wijnroute vind je op www.tourisme-alsace.com.

/

5. En dan nu de wielen nog


Word je al helemaal enthousiast van onze favoriete roadtripbestemmingen, maar besef je plots dat je zelf geen auto hebt? Geen nood, ook daarvoor hebben we een oplossing. Dankzij Drivy kan je namelijk gewoon een auto huren bij iemand in je buurt. Geen autoverhuurbedrijf dus, maar wel een particulier die zijn auto even niet nodig heeft. Dat maakt dat een auto huren via Drivy zo’n 30% goedkoper is dan wanneer je hetzelfde zou doen via de klassiek kanalen. Ook voor een GPS en kinderzitjes hoef je niet extra te betalen.

Afhankelijk van de mogelijkheden in je buurt kan je kiezen voor een stadsauto, een cabrio, een gezinswagen, een busje of een bestelwagen, en dankzij de verzekeringsdekking van Allianz ben je zeker dat je nooit voor onaangename verrassingen komt te staan in geval van schade. Dus, waar wacht je nog op? Let’s Drivy and hit the road!

Meer info over Drivy vind je op www.drivy.be.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Auto, Drivy, Duitsland, Frankrijk, Kastelen, Keukenhof, Nederland, Roadtrip, Wijn.