3 redenen om een weekendje Londen te boeken
©

3 redenen om een weekendje Londen te boeken

Leestijd: 1 min

Op zoek naar een goed excuus om nog eens een paar dagen Londen te boeken? Wij vonden drie érg goede redenen. You're welcome! 

Undressed: a Brief History of Underwear in het V&A

De modetentoonstellingen van het Victoria & Albert zijn altijd de moeite waard. Deze keer focust het museum op de geschiedenis van ons ondergoed, van de achttiende eeuw tot vandaag met meer dan tweehonderd voorbeelden. De expo gaat dieper in op de relatie tussen ondergoed en mode met voorbeelden van Paul Smith, Rigby & Peller en Stella McCartney, maar bestudeert ook het continu veranderende ideale lichaamsbeeld. Nog tot en met 12 maart 2017.

copyright: Victoria and Albert Museum, London

Eén van de installaties op de tentoonstelling. Copyright: Victoria and Albert Museum, London.

The Body Studio in Selfridges

Een bezoekje aan de department store was al de moeite, maar is nu nog beter geworden. De winkel lanceerde onlangs zijn grootste in-store department die lingerie, nachtkledij, sokken, lounge- en sportswear en zwemkledij bij elkaar brengt. Alle kledij en accessoires die je dicht op je lichaam draagt, dus. Je kan er bij voorbeeld een bra fitting boeken, met een personal shopper aan de slag of gezond lunchen bij Hemsley + Hemsley at Selfridges. De winkel wil met deze afdeling vrouwen namelijk een positief, gezond lichaamsbeeld bezorgen, welke maat ze ook hebben. Raak je niet in de winkel? Ook op de website is er een online experience.

The Body bij Selfridges

The Body Studio bij Selfridges, ook online.

Pink Princess Afternoon Tea in The Lanesborough

Dompel je helemaal onder in de über-Britse traditie en trek naar The Lanesborough voor een afternoon tea om u tegen te zeggen. Het hotel viert met de Pink Princess Afternoon Tea de eerste verjaardag van prinses Charlotte en de negentigste verjaardag van koningin Elisabeth II. Chef-pâtissier Nicolas Rouzaud bedacht voor de gelegenheid een selectie roze gebakjes waaronder een Flower Dome-kaastaart met rabarber of de Rocher-aardbeienmousse. De afternoon tea kost £ 48 per persoon en kan je nog tem 12 juni reserveren. Of je kleeft er meteen een overnachtig en een English breakfast aan vast met het Princess Charlotte Afternoon Tea Package voor 2 personen vanaf £ 575.

afternoon tea

Pink Princess Afternoon Tea in The Lanesborough. Copyright: The Lanesborough.

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Afternoon tea, Citytrip, Hotspots, Londen, Reizen, Selfridges, The Body Studio, The Lanesborough, Travel, V&A.