8 zelfbruiners voor een zonnige teint
© Zelfbruiners

8 zelfbruiners voor een zonnige teint

Leestijd: 2 min

Melkflesbenen, een blote rug en een bleke teint die om een kleurtje smeken? Dat lukt ook zonder (gevaarlijke) zonnestralen. Met de nieuwste zelfbruiners en onze tips.

Een nieuwe lente, een nieuwe lading zelfbruiners en een vernieuwde drang om je (bleke) benen een gezond kleurtje te geven. En dat wil je zo vlekkeloos mogelijk doen, natuurlijk. Dat kan. Met deze tips. En onze selectie producten.

  1. Scrub eerst je huid. Dode huidcellen blijven als een laagje op je huid liggen waardoor het oppervlak niet meer egaal is en je een oneffen resultaat kan krijgen.
  2. Zorg ervoor dat je huid schoon en droog is.
  3. Gebruik een speciale handschoen of een washandje om het product uit te werken. Zo kan je egaler werken en strepen helpen voorkomen. Wil je je benen een kleurtje geven? Werk dan van je voeten naar boven toe.
  4. Smeer je knieën en ellenbogen in met bodylotion voor je aan de slag gaat. Zo help je voorkomen dat die plekjes waar je huid van nature wat ruwer en droger is te veel product opnemen en donkerder (of zelfs oranje) kleuren dan de rest van je lichaam.
  5. Vergeet als je je gezicht insmeert niet je oren mee te nemen om een maskereffect te vermijden. Vermijd je haarlijn en wenkbrauwen.
  6. Mix je zelfbruiner met bodylotion. Zo krijg je een natuurlijker resultaat dat langzamer opbouwt dan wanneer je enkel zelfbruiner gebruikt.
  7. Vergeet nooit je handen met zeep te wassen. Tenzij je bruine handpalmen en nagelriemen wil, natuurlijk.
  8. Wacht bij voorkeur zes tot acht uur voor je een bad of douche neemt.

Proberen kan met deze producten. Van links naar rechts.

Terracotta L’Eau Hâlée Cooling Bronzing Water for Face van Guerlain, € 51.

Dit water hydrateert je gezicht en zorgt voor een bruin kleurtje dat je kan opbouwen.

Moroccan Glow Self Tan Mousse van Dr. Organic, € 21,99.

Deze mousse belooft verzorging en een subtiele goudbruine tint op maat dankzij DHA en plantaardige ingrediënten waaronder arganolie.

Sublime Bronze BB Summer Airbrush van L’Oréal Paris, € 14,99.

Bruine benen voor één dag? Deze getinte spray was je met water en zeep makkelijk af. Glycerine hydrateert 12 uur, corrigerende pigmenten verdoezelen fijne adertjes en zorgen voor een natuurlijk kleurtje.

Glow Oil van Hand Chemistry, € 28, bij Ici Paris XL.

Deze olie belooft onmiddellijk een stralende teint en een blijvend kleurtje na twee à drie dagen gebruik. De formule bevat geen DHA, wat volgens het merk vroegtijdige huidveroudering bevordert.

Self Tan Beauty In Shower Tanning Lotion van Lancaster, € 25.

Jezelf insmeren – onder de douche! – met de tanning lotion en afspoelen voor een kleurtje dat je dag na dag opbouwt.

Self Tanning Milky-Lotion van Clarins, € 30.

DHA en erythrulose zorgen voor een natuurlijk kleurtje, vijgen- en aloë vera-extract hydrateren en verzachten.

Moisturizing Self-Tanning Silky Gel van Avène, € 17, bij de apotheker.

Avène combineert DHA met erythrulose voor een geleidelijk bruin kleurtje dat volgens het merk een minder opvallende oranje schijn heeft dan wanneer je enkel op DHA in je formule vertrouwt. Het thermaal water van Avène verzacht, pretocoferyl werkt als antioxidant.

Day to Day Gradual Tan in Light van he-shi, € 19,50.

Deze hydraterende crème belooft een heel licht, progressief kleurtje. Vitamine E, provitamine B5 en aloë vera moeten huidveroudering helpen voorkomen.

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Beauty, Scrubben, Skincare, Zelfbruiner.