De haargeheimen van January Jones
© January Jones. Copyright: Kérastase

De haargeheimen van January Jones

Leestijd: 2 min

De blonde Mad Men-actrice is het geknipte nieuwe gezicht van Kérastase. Wij spraken haar begin maart in Parijs en ontdekten al haar haargeheimen. Van haarmaskers tot pillen. 

De Amerikaanse actrice mag zich tegenwoordig ambassadrice van Kérastase Nutritive noemen, een haarlijn voor (erg) droog haar. In Parijs vertelde ze ons alles over haar haarverzorgingsroutine.

Echt blond

“Ik ben een echte blondine. Ik heb mijn haar voor verschillende projecten in verschillende kleuren geverfd, maar voor de show die ik nu doe (The Last Man on Earth) hoeft het niet perfect te zijn. Ik heb het nu al meer dan een jaar niet meer laten verven. Ik laat twee keer per jaar wat highlights zetten, maar meer doe ik niet. Ik gun mijn haar nu even een rustpauze omdat het zo lang gekleurd is geweest voor Mad Men. Ik probeer het niet te beschadigen als het niet hoeft. Vandaar dat ik zo blij ben met deze samenwerking. (lacht) Sinds ik Nutritive gebruik, merk ik dat mijn haar veerkrachtiger is. Het is minder broos en ik moet het minder vaak wassen. De producten hydrateren mijn haar bovendien zonder het vettig te maken.”

Black Betty

“Ik heb mijn haar in alle kleuren van regenboog gehad. Misschien omdat de serie een tijdsdocument was en ik de rol het langst van al gespeeld heb, is Betty in Mad Men de rol waar mijn haar gebruikt werd om zijn eigen verhaal te vertellen. Mijn kapsel had de stijl van de late jaren 50 en vroege jaren 60. Meestal werd mijn haar op dezelfde manier gestyled, maar soms waren er momenten dat Betty zo droevig was dat ook haar haar droevig moest lijken. De afleveringen waarin ze op zoek ging naar zichzelf en haar haar zwart kleurde, waren echt interessant. Ik moest mijn haar ook effectief zwart kleuren, want ik droeg protheses op mijn gezicht en een pruik zou niet blijven zitten. Het was een interessant experiment, zowel professioneel als in mijn persoonlijk leven. Ik had de indruk dat ik minder vaak opgemerkt werd als toen ik blond was. Ik moest ook meer make-up dragen om te vermijden dat ik er afgeleefd zou uitzien. De reactie van Betty’s familie op haar verandering was evenmin echt positief. Het is grappig hoe een haarkleur zoveel kan veranderen. In de Rome-episode van Mad Men kreeg ik ook een grappig kapsel in een meer dramatische Fellini-stijl. Echt cool – zwaar maar grappig. Mijn haar werd rond een nylonbal gewikkeld om het volumineuzer te maken!”

January Jones

January Jones behind the scenes voor Kérastase.

Grote liefde voor Kérastase

“Het startte allemaal acht of tien jaar geleden op de set toen een haarstylist me een oranje en een groen haarmasker van Kérastase gaf omdat mijn lokken erg droog begonnen te worden en begonnen af te breken. Ik liet die maskers erg lang zitten, veel langer dan de aangeraden vijftien minuten, of ging er zelfs mee slapen. Ik geloof erg in je haar voeden, net als je huid trouwens. Nadien bleef ik het merk trouw, vooral dan zijn shampoos en conditioners die mijn haar gezond houden. Vandaar ook dat ik onmiddellijk ‘ja’ heb gezegd om samen te werken met Kérastase. Ik was geflatteerd en opgewonden door de vraag om het gezicht te zijn van een merk dat al jaren in mijn badkamer staat. Het is voor mij belangrijk zo authentiek mogelijk te zijn in de dingen waar ik voor sta en/of die ik steun. Dus heb ik er niet lang moeten over nadenken.”

Travel hair, don’t care

“Wanneer ik reis, neem ik steeds mijn eigen shampoo en conditioner van Kérastase mee. Op het vliegtuig verstuif ik water of rozenwater op mijn haar en gezicht om ze te hydrateren en te verfrissen. Soms vlecht ik mijn haar om het samen te houden en als ik dan land en het los maak, heb ik mooie golven.”

Pillen slikken voor haar en nagels

“In Mad Men moest ik lange, fake nagels dragen waardoor mijn eigen nagels in een vreselijke staat waren. Toen ben ik biotinesupplementen beginnen slikken. Die helpen je nagels én haar groeien.”

Zin in meer? In ons juninummer lees je alles over de actrice in ons portret van January Jones.

Copyright foto’s: Jacqueline Harriet voor Kérastase.

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Celeb, Haar, January Jones, Kapsels, Kérastase.