Drie escape rooms in Vlaanderen die je dringend moet testen
©

Drie escape rooms in Vlaanderen die je dringend moet testen

Door Monica Mirkos  & Léonie Van de Vliet
Leestijd: 2 min

Hebben jij en je vrienden zin in een originele activiteit? Waag je dan eens aan een escape room. Populair als ze zijn,  beloven ze je een leuke uitdaging en amusement. Wat je nodig hebt: je logica, inzicht en teamspirit! Lees hieronder onze selectie van escape rooms in België.

/
Escape, Brussel

Escape in Brussel biedt jou de keuze tussen een onderdompeling in twee verschillende werelden: een bankoverval of de kamer van Manneken Pis. Jouw missie? Alle aanwijzingen verzamelen en zo de raadsels oplossen, opdat je binnen de 60 minuten kan ontsnappen. De moeilijkheidsgraad van de bankoverval is maximaal en het slaagpercentage is er 69%. Het niveau van de Manneken Pis-kamer is dan weer gemiddeld en daarmee ideaal voor een groep van 2 à 6 spelers. Het slaagpercentage is hier 76%.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Julie Clément🎀 (@juliiiiie_13) op

Deze escape rooms bevinden zich in Rue Saint-Jean 37, 1000 Brussel. Ze zijn geopend van maandag tot zondag, van 11u tot 21u40. De prijzen variëren naargelang het aantal spelers. Meer informatie vind je op 60minutes.be

/

De Kraakfabriek, Antwerpen

In Antwerpen is De Kraakfabriek jouw place-to-be voor een spannende escape-ervaring. Verrassing en verwondering staan hier centraal. Met zijn twee escape rooms legt De Kraakfabriek de nadruk op doordachte scenario’s en uniek uitgewerkte decors. Een eerste escape room is De Bunker, waarin je team zich plots te midden van een nucleaire ramp bevindt. Los je de raadsels binnen de 60 minuten op? Dan krijg je toegang tot een bunker om te overleven! Deze escape room is ideaal voor 5 spelers. In de tweede escape room, De Kraak, dien je een antiek topstuk van een befaamd zakenman te stelen. Ook voor deze opdracht krijg je 60 minuten de tijd en vorm je best een team van 5 spelers.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door De Kraakfabriek Escape Games (@kraakfabriek) op

Deze escape rooms bevinden zich in Tavernierkaai 5, 2000 Antwerpen. Ze zijn geopend van dinsdag tot zondag. De openingsuren verschillen per dag . Voor beide escape rooms betaal je €120. Meer informatie vind je op kraakfabriek.be

/

Puzzle, Gent

In Gent voorziet Puzzle je van drie verschillende uitdagingen: Het Gesticht, The Russian Lab en The Secret Chocolate Factory. Ook hier geldt het principe van 60 minuten. Teamwork en out-of-the-box denken zullen jou en je vrienden helpen bij het ontsnappen uit de avontuurlijke kamers. In Het Gesticht kunnen 8 tot 18 spelers deelnemen aan een mysterieus experiment. In The Russian Lab moeten 2 tot 7 spelers een chemische bom lokaliseren en hiervoor een tegengif maken.  Tenslotte worden 2 tot 6 spelers in The Secret Chocolate Factory achtervolgd door de Colombiaanse maffia. De opdracht? Een geheim chocoladerecept vinden vóór hen!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Puzzle Escape rooms (@puzzle_escaperooms) op

Deze escape rooms bevinden zich in Blekerijstraat 75, 9000 Gent. Ze zijn geopend van maandag tot zondag. De openingsuren verschillen per dag. De prijzen variëren naargelang het aantal spelers. Meer informatie vind je op puzzleescaperooms.be

Meer lezen? Dit zijn de vijf zonnigste terrasjes van BrusselShopping Antwerpen: een rondleiding door de mooiste adresjes van ‘t StadZonnekloppen in Gent: op welke terrasjes moet je zijn?

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Antwerpen, Brussel, Escape games, Escape room, Gent.