Dit zijn de vijf zonnigste terrasjes van Brussel
© Sofitel Brussel

Dit zijn de vijf zonnigste terrasjes van Brussel

Door Shani Maes
Leestijd: 1 min

Terrasjesweer, een woord dat als plezier in de oren klinkt. Waar in onze hoofdstad kan je het beste genieten van een rosé in de hand en de zon op je snoet? Wij gingen - met veel enthousiasme - op pad in Brussel om enkele verborgen parels te ontdekken...

/

1. Café Luxembourg

Ben je gek op huisgemaakte cakes en lekkere koffies? Breng dan zeker een bezoekje aan Café Luxembourg. Je kan er ook terecht voor ontbijt, rijkelijke brunches, lunch en verse broodjes. Het allerleukste aan Café Luxembourg is dat je er in de zomer kan vertoeven in de ligstoeltjes op het enorme terras.

Zonnefactor: sunblock

Adres: Luxemburgplein 10, 1050 Elsene.

/

2. La Fabrique en Ville

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @lafabriqueresto

Bij La Fabrique en Ville kan je genieten van een oase aan rust in het Egmontpark. Bestel er de soep van de dag, een quinoa salade of een toast met avocado en geniet ervan op hun terras vol groen. Tot slot kan je er in de namiddag genieten van hun huisgemaakte ijs of een stukje worteltaart. Brunchen kan je er elke zaterdag en zondag van 10u30 tot 15u30.

Zonnefactor: 50

Adres: Parc d’Egmont, Boulevard de Waterloo 44/Z, 1000 Brussel

/

3. The 1040: Hotel Sofitel rooftop/lounge

De rooftop bar van het Sofitel hotel Le Louise in Brussel is een must-visit als je in onze Belgische hoofdstad bent. De bar biedt een spectaculair uitzicht op de stad terwijl je geniet van een uitgebreide selectie aan cocktails en wijnen. Naast drinks biedt de bar ook een selectie van voorgerechten, snacks en desserts aan om van te smullen.

Zonnefactor: 50

Adres: 1 Place Jourdan, 1040 Bruxelles

/

4. Le Petit Canon

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Le Petit Canon (@lepetitcanon)

Gaan jouw oogjes blinken bij het woord ‘wijn’? Mooi, dan is dit jouw toekomstige stamcafé in Brussel. Le Petit Canon is namelijk een kleine, maar gezellige wijnbar in Elsene. Proef er exclusieve wijntjes en blijf er ineens een slaatje eten. Njam!

Zonnefactor: 30

Adres: 91 rue lesbroussaert, 1050 Brussel

/

5. La Pompe

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cafe La Pompe (@cafelapompe)

Een benzinestation dat werd omgebouwd tot bar kreeg de toepasselijke naam La Pompe. Je kan er heerlijk ontbijten en lunchen. Voor de langslapers onder ons: je kan er natuurlijk ook ’s avonds terecht om een aperitiefje te drinken met je vrienden. Gezelligheid troef.

Adres: Waterloosesteenweg 211, 1060 Brussel

Zonnefactor: 20

Vond je dit interessant? Lees dan ook ‘5 overheerlijke brunch-adresjes in Brussel‘. 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brunch, Brussel, Drank, Lunch, Ontbijt, Terras, Wijn.