Zoeken
Alles wat we weten over het vijfde seizoen van ‘The Crown’
© Netflix

Alles wat we weten over het vijfde seizoen van ‘The Crown’

Door Manon Henrotte  & Margo Verhasselt
Leestijd: 1 min
Het is eindelijk zover: de serie 'The Crown' is bijna terug. Het langverwachte nieuwe vijfde seizoen zal uitgezonden worden in 2022. Wat mag je verwachten? Een kijk op de drama's die zich afspeelden bij de Britse koninklijke familie in de jaren 90. 

Het voorlaatste seizoen van de Netflix-superproductie toont de hedendaagse geschiedenis van de Britse koninklijke familie sinds de toetreding tot de troon van Elizabeth II.

Nadat het vierde seizoen het bijzonder goed deed op de Golden Globe-awards 2021, (Golden Globe voor beste dramaserie, beste actrice voor Emma Corrin, beste acteur voor Josh O’Connor en beste vrouwelijke bijrol voor Gillian Anderson), focust The Crown seizoen 5 op het leven van de koninklijke familie in de jaren 90.

Alles wat we tot nu toe weten over het nieuwe seizoen:

The Crown seizoen 5, gepland voor 2022

Wie fan is van The Crown, weet dat alle voorgaande seizoenen in november op Netflix uitkwamen. Voorlopig is het nog even wachten op een officiële releasedatum.

Er is nog geen trailer gedeeld door het platform, maar er werd wel al een tipje van de sluier opgelicht over de nieuwe acteurs en personages. Zo neemt Imelda Staunton, ook bekend als Dolores Ombrage in Harry Potter, de teugels over van Olivia Colman om de beroemdste monarch ter wereld te spelen.

Lees ook: Dit wil je deze zomer zien, doen en beleven in Brussel

Maar ze is niet de enige die de cast van The Crown seizoen 5 vervoegt. Na Emma Corrin is het de Australische Elizabeth Debicki die de rol van prinses Diana overneemt. “De geest van prinses Diana, haar woorden en acties leven voort in de harten van zovelen. Het is een waar voorrecht en een eer voor mij om deel te nemen aan deze meesterlijke serie.” Daarnaast komt er ook een nieuwe prins Charles, gespeeld door de Britse acteur Dominic West (The Wire, The Affair).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Crown (@thecrownnetflix)

Wat de rest van de cast betreft, wordt prins Philip gespeeld door Jonathan Pryce (Game of Thrones, Pirates of the Caribbean). Daarnaast zullen ook Lesley Manville en Johnny Lee te zien zijn als prinses Margaret, zus van koningin Elizabeth II en John Major, premier van het Verenigd Koninkrijk van 1990 tot 1997.

Lees ook: 200 jaar Louis Vuitton: dit wist je nog niet over de oprichter

De meest dramatische jaren

Een groot deel van het project blijft voorlopig geheim. Al zou er gekeken worden naar de scheiding van Lady Di en prins Charles, wiens gearrangeerde ontmoeting en de tumultueuze eerste jaren van het huwelijk werden verteld in seizoen 4 van de serie.

Het jaar 1992 wordt uitvoerig besproken, aangezien het door koningin Elizabeth II zelf werd beschreven als “annus horribilis” (verschrikkelijk jaar, nvdr). Maar de jaren 90 werden ook gekenmerkt door het explosieve interview met prinses Diana op de BBC in 1995… We weten nog niet of seizoen 5 de tragische dood van Lady Di zal tonen.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Diana, Royalty, The crown.
Naar werkbalk springen