Disney deelde zijn beroemd churros recept om zelf thuis te maken
© Instagram @tangled.in.magic - Disney

Disney deelde zijn beroemd churros recept om zelf thuis te maken

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min

Bijna iedereen die al eens naar een Disney themapark is geweest, heeft de heerlijke churros geproefd. Nu blijkt dat het recept al sinds 2018 op YouTube te vinden was, maar nu pas een echte hype is geworden. Dit heeft allemaal te maken met Disney die nu zelf het uitgeschreven recept heeft gedeeld. Ontdekt het hier.

/

Viva los churros

Net in tijd voor een nieuwe bakweek delen wij met jou Disney’s beroemde churros recept. Na weken bananenbrood te bakken, is het wel eens tijd voor iets anders, vind je ook niet? En ondanks dat niemand het park voor onbepaalde tijd kan of kon bezoeken, kunnen we wel massaal de heerlijke snack namaken in onze keuken. Hmm, beeld jij ook al die heerlijke geur in jouw keuken in?

Alsof dit nog niet genoeg goed nieuws is, kunnen wij jou vertellen dat het recept slechts 8 ingrediënten nodig heeft. Ingrediënten die bijna iedereen thuis heeft liggen.

Dinsey Churros

Disney Parks

/

Het recept

Wat heb je nodig? Slechts 8 simpele ingrediënten, deze zijn:

 • 24 cl water
 • 8 eetlepels boter
 • 1/4e theelepel zout
 • 3/4e theelepel gemalen kaneel
 • 1 1/4e cup patentbloem
 • 3 eieren
 • 1 1/2e cup plantaardige olie of koolzaadolie (Of een frietketel zal ook voldoen).
 • 1/2e cup suiker
 • 1 spuitzak met een grote opening

Hoe ga je nu aan de slag? Volg volgende stappen voor een succesvol resultaat:

 1. Meng het water, de boter, het zout en 1/4e van het kaneel in een sauspan op een medium vuur. Breng aan de kook.
 2. Verlaag de temperatuur naar een laag vuur.
 3. Voeg de bloem toe en mix deze krachtig tot de mix een bol vormt. Haal de sauspan van het vuur en laat dit voor zo’n 5-7 minuten rusten.
 4. Voeg vervolgens de eieren, een voor een, toe en meng deze volledig in het beslag. Zet daarna opnieuw opzij.
 5. Verwarm de olie in een medium pan op een medium hoog vuur of tot het een temperatuur van 180 graden Celcius aanneemt. Indien je kiest om een frietketel te gebruiken verwarm je die nu op tot 180 graden Celcius.
 6. Schep het deeg in een spuitzak met grote opening. Spuit zo’n 2,5 centimeter lange slierten boven de warme olie en snij deze telkens af met een mes om vervolgens in de hete olie te laten vallen. Wees dus heel voorzichtig tijdens deze stap! Herhaal dit tot de churros stukjes jouw pan met olie of frietketel vullen, maar met steeds voldoende ruimte om te bakken.
 7. Frituur de churros tot ze goudbruin zien. Verwijder uit de pan met een zeef of knijptang. Heb je een frietketel gebruikt, verwijder ze dan zoals je gewoon bent.
 8. Dep de churros af met wat keukenpapier om overgebleven olie te verwijderen.
 9. Mix de suiker en het overgebleven kanaal in een kom. Laat de churrosreepjes hierin rollen tot ze volledig bedekt zijn met de mix. Plaats de churros op een serveerbord en voeg jouw favoriete dipsaus toe (bijvoorbeeld, chocoladesaus). Enjoy!

Liever wat beeldmateriaal erbij? Bekijk hieronder het filmpje:

Lees meer Marie Claire op: Culinair in uw kot: kook de pannen van het dak dankzij enkele Belgische topchefs, Shopping: 10 soorten keukengerei voor een professional en Glamoureus tafelen? Upgrade je etentje met de gloednieuwe Dior Maison Copacabana collectie.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Churros, Disney, Recepten.