Shopping: 10 soorten keukengerei voor een professional
© Marie Claire x de Bijenkorf

Shopping: 10 soorten keukengerei voor een professional

Leestijd: 2 min

Geen restaurantjes meer open? Geen probleem. Naar de supermarkt kunnen we wel nog, en we hebben meer dan tijd genoeg om onze kookkunsten thuis te tonen. En met het juiste materiaal, kook je elke dag als een professional. Welk materiaal? Dat lees je in dit artikel.

1. Braadpan

Stoofgerechtje bereiden? Met een braadpan, smoorpan of stoofpan schroei je vlees gemakkelijk dicht, de eerste stap naar een succesvol diner. Dit soort pannen is ideaal omdat ze de warmte gelijk verdelen en energiezuinig koken.

2. Gietijzeren pan

Koken op grootmoeders wijze? Kies dan voor een gietijzeren pan om je vlees in te bereiden. Gietijzeren pannen zijn extra sterk en uitermate bestand tegen slijtage, doordat ze in één stuk vervaardigd zijn. Let wel op: een gietijzeren pan is vaak zwaarder dan een pan vervaardigd uit ander materiaal.

 

3. Keukenrobots

Zelfs als je tijd genoeg hebt thuis, hoef je jezelf het leven niet moeilijker te maken dan nodig. Zelf mixen en kneden, raspen of groentjes hakken? Dankzij keukenrobots is dat al lang verleden tijd. Deze ultieme aanwinst voor op je aanrecht is beschikbaar in alle maten en gewichten.

4. Mixers

Over aanwinsten gesproken: mixers horen ook wel thuis in dat rijtje op je aanrecht. Eiwitten opkloppen, smoothies maken of soep pureren: met de juiste mixer wordt het een fluitje van een cent.

5. Serviezen

Een kopje koffie, een fijne theepot, de juiste bordensets en bestek van ontbijt tot diner: met de juiste en luxueuze serviezen geniet je elke dag dubbel zo hard van dat bijzondere moment wanneer het tijd is om aan tafel te gaan.

6. Borden

We insinueerden het hierboven al: een mooi gedekte eettafel is steeds een lust voor het oog. Laat je inspireren door de mooiste borden volgens de laatste interieurtrends. Bordje om te ontbijten, om gebak op te serveren of pizza, pasta of soep op te scheppen: voor elke deugd en interieur vind je wel een bord dat bij je past.

7. Placemats

Die eettafel helemaal afmaken, en ze tegelijkertijd optimaal beschermen? Dan heb je een prachtige set placemats nodig. Van kleurrijk tot sober, van leer over textiel tot jutte: placemats zijn de sierkussens van je eettafel.

8. Theepotten

Dat thee goed voor je is, weet je ongetwijfeld al wel langer dan vandaag. Nu we toch veel vrije tijd hebben, begrijpen we die Britten al wat beter met hun afternoon tea time om 16u. Maar dan heb je natuurlijk wel trendy theepotten nodig. Wat vind je van deze exemplaren?

9. Handzeep

Handen wassen, handen wassen, handen wassen. En zeker voor en na het eten. We hebben het de laatste weken zo vaak gehoord, dat we bijna zouden vergeten dat er ook honderden soorten handzeep zijn waar we uit kunnen kiezen. Frisse, kruidige of zoete geuren en knappe flesjes die passen in ieder interieur: puur genieten.

10. Rituals

Niet enkel handen wassen verdient extra tijd: waarom niet alle dagelijkserituelen veranderen in bijzondere verwenmomenten? Met de mooie, alom gekende verzorgingsproducten van Rituals sta je steeds weer even badend in luxe stil bij de kleine dingen in het leven.

Lees ook :

Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met de Bijenkorf.
www.debijenkorf.be

Commercieel team De artikels van >

Tags: De Bijenkorf, Koken.