Kruiden kweken wordt kinderspel met deze slimme indoor moestuin
© Pers

Kruiden kweken wordt kinderspel met deze slimme indoor moestuin

Leestijd: 1 min

Heb je thuis geen grote tuin of heb je gewoon niet de tijd of het geduld om dagelijks in een moestuin te staan ploeteren? Dan heeft Click and Grow misschien wel de oplossing voor je. Het bedrijf introduceert slimme indoor moestuinen die al het werk voor jou doen!

Het Amerikaanse bedrijf Click & Grow gelooft dat iedereen het recht heeft op verse voeding en wil het ook toegankelijk maken voor iedereen. Daarom ontwierp het bedrijf innovatieve tuinen waarin je planten kan kweken zonder zelf veel moeite te doen. Je mag zelfs vergeten om de planten water te geven, want het toestel zorgt automatisch voor de bewatering!

Click and Grow lanceerde onlangs twee nieuwe producten: de Smart Garden 3 en de Smart Garden 9. De smart gardens zijn heel eenvoudig thuis te plaatsen, maar ze zijn ook ideaal om op school of op het werk te introduceren. Het kweken van kruiden of planten is erg eenvoudig met het systeem van Click and Grow. Eerst plant je de kant-en-klare capsules met zaadjes en potgrond in de moestuin, daarna steek je de stekker in het stopcontact en vul je het waterreservoir en voila: je bent helemaal klaar om je eigen planten te kweken.

De planten groeien bovendien extra snel door het gepatenteerde Smart Soil-groeimateriaal in de potgrond. Dat zorgt ervoor dat de zuurstof-, water-,PH- en voedingswaardes altijd perfect op niveau zijn. Alles groeit zonder het gebruik van pesticiden, waardoor de moestuinen ideaal zijn voor de duurzame en bewuste kweker. Kweken met de smart gardens is dus betaalbaar, gezond, duurzaam en ook nog eens erg leuk om te doen, zelfs voor kinderen. Bovendien ziet de indoor moestuin er ook erg stijlvol uit, waardoor het een leuke extra geeft aan je interieur.

moestuin

Pers

De Smart Garden 3 heeft ruimte voor drie planten. De moestuin heeft een verstelbare arm die je kan verhogen voor grotere planten. Het startpakket bevat drie basilicum-plantencapsules, zodat je meteen kan beginnen met kweken. De Smart Garden 9 biedt zelfs ruimte voor negen planten en is dus ook geschikt om groenten, fruit of bloemen te kweken. Daarbij is de moestuin ook uitgerust met enkele slimme oplossingen om de planten nog beter te laten groeien. De starter kit bevat 9 capsules: drie voor salades, drie voor mini-tomaten en drie voor basilicum.

De Smart Garden 3 kost € 99,95 en de Smart Garden 9 kost € 199,95. Verkrijgbaar bij Mediamarkt, Krëfel en The Mansquare.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Click and grow, Slimme moestuin, Tuineren.