Casual en kwalitatief
De hotelgroep Yust lanceert een nieuw gastronomische avontuur Eppo, een casual buurtrestaurant waar pure producten en eenvoud de boventoon voeren. Eppo brengt een hedendaagse en bewuste aanpak naar de keuken, geïnspireerd door seizoensgebonden ingrediënten en samenwerkingen met kwalitatieve leveranciers.
Eppo staat voor no-nonsense koken, waarbij creativiteit en klassieke technieken samenkomen om zowel plantaardige gerechten, als vlees en vis naar een hoger niveau te tillen. Het menu beweegt mee met de seizoenen en laat gasten de keuze: een doordachte ervaringsmenu door de chef, of à la carte met volwaardige opties voor iedereen. Wat Eppo uniek maakt, is dat zowel een flexitariër, pescetariër, vleeseter of iemand met een volledig plantaardig dieet er samen kunnen genieten zonder te inboeten aan kwaliteit.
Adres: Covelierstraat 6, 2600 Berchem.
Eclectisch
De culinaire scene van Antwerpen staat op het punt om verder gerevolutioneerd te worden met de komst van DOJO 2.0, een modern-Japanse gastronomische bestemming. Onder leiding van chef en eigenaar Dennis Ekisola belichaamt DOJO 2.0 een dynamische evolutie van zijn voorganger, DOJO. Een ongeëvenaarde eetervaring waarbij traditie en innovatie samenkomen.
Ekisola’s reis doorheen de culinaire wereld groeide uit tot een buitengewone carrière, waarbij hij standvastig streeft naar excellentie. Zijn achtergrond in het bedienen van de rijksten ter wereld aan boord van privéjachten legde de basis voor het ontstaan van DOJO, met een focus op kwaliteit en service. Zijn toewijding aan culinaire innovatie vind je in elk gerecht terug, van zijn beheersing van dry-aging technieken tot de infusie van koji.
Adres: Samberstraat 7, Antwerpen.
Japan in een grungy jasje
Het eilandje in Antwerpen krijgt er een nieuwe aanwinst bij met de opening van Hiro. Dit nieuwe izakaya restaurant van chefs Bart Huybrechts en Thomas Van de Weyer opende de deuren aan de Napoleonkaai met zicht op het MAS en brengt Japanse izakaya, mét een uitgebreide sakekaart. Terwijl izakaya en sake voordien bijna uitsluitend te vinden waren in fine dining, brengt Hiro een casual en toegankelijk concept, binnen een intieme maar ruigere setting, informele sfeer en stevige muziek.
Gasten kunnen kiezen uit een combinatie van verschillende sushigerechten en izakaya barfood. Met getalenteerde sushichef Prakash Lamishhane aan boord én vis van superieure kwaliteit, wordt elk stuk sushi met zorgvuldigheid en expertise gemaakt. Met de naam Hiro, dat in het Japans vrijgevigheid en overvloed betekent, belooft elk bezoek een weelde aan smaken en indrukken te bieden.
Adres: Napoleonkaai 1, Antwerpen.