De renaissance van de paardenstaart: zo pimp je de jouwe
©

De renaissance van de paardenstaart: zo pimp je de jouwe

Door Valérie-Sophie Briers
Leestijd: 1 min

In de wereld van haarstijlen lijkt de eenvoudige paardenstaart soms verloren te gaan tussen de flamboyante en complexe looks. Maar laten we de tijdloze aantrekkingskracht van deze klassieker niet onderschatten. Met een paar stijlvolle aanpassingen kunnen we de ponytail moeiteloos transformeren van alledaags naar trendy en eigentijds. 

/

Experimenteer met textuur

Probeer verschillende texturen uit om je paardenstaart nieuw leven in te blazen. Of je nu glad en steil haar met een glanzende afwerking kiest voor een verfijnde look, of juist krullend en rommelig haar voor een relaxte uitstraling, de mogelijkheden zijn eindeloos. Echter kan je ook overwegen om te spelen met de scheiding van je haar. Wissel af tussen een midden- of zijscheiding of zelfs een gehakkelde scheiding voor een dynamische uitstraling. Het toevoegen van textuur geeft dimensie aan je paardenstaart en maakt het dat tikkeltje interessanter.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AMAKA (@amaka.hamelijnck)

Lees ook: Van pijn tijdens seks tot betere intimiteit: deze posities kunnen helpen

/

Accessoires

Accessoires zijn cruciaal voor het upgraden van een simpele paardenstaart naar een fashion statement. Neem bijvoorbeeld een zijden sjaal: knoop deze om de basis voor een speels accent en een kleurboost. Bovendien voegen haarspelden subtiele glamour toe, terwijl trendy scrunchies je look wat speelser maken. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Elise Marie Louise Bak (@elise.bak)

/
Hoge en lage ponytails

Verken verschillende hoogtes voor je paardenstaart om diverse looks te omarmen. Van een jeugdige flair met een hoge staart tot een ingetogen elegantie met een lage variant. Experimenteer en ontdek wat het beste bij jouw gezichtsvorm en persoonlijke stijl past.

/

Vlechten en bubbels

Enerzijds bieden vlechten een prachtige mogelijkheid om een unieke twist toe te voegen aan je kapsel. Anderzijds, voor wie op zoek is naar een eigentijdse uitstraling, is de opkomende bubble trend een interessante optie. Voor een verfijnde look kan je beginnen met het vlechten van een Franse vlecht langs de zijkant van je hoofd, voordat je het haar in een paardenstaart bindt. Een ander alternatief zijn enkele losse vlechten toegevoegd aan de staart zelf om een speels effect te creëren. Het resultaat is een prachtig samenspel van stijl en creativiteit, waarbij eenvoudige paardenstaarten intrigerende kunstwerken worden. Zie hieronder enkele voorbeelden:

 

 Lees ook: Trend: geel in je garderobe

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Haartrend, Paardenstaart, Ponytail.