De ‘Wine Days’ strijken opnieuw neer in het Sofitel hotel Brussel
© Sofitel

De ‘Wine Days’ strijken opnieuw neer in het Sofitel hotel Brussel

Leestijd: 1 min

Van 16 september tot 11 oktober organiseren het Sofitel Hotel in Brussel en zijn restaurant "The 1040" wijndagen.

/

Elk jaar, trillen alle hotels van de Sofitel-groep over de hele wereld op het ritme van de druivenoogst en eren ze de wijn en de Franse levenskunst tijdens de “Wine Days”. Het doel? De gastronomie van het restaurant van het hotel voorstellen in combinatie met een goddelijke selectie wijnen.

De Europese wijk in hartje Brussel is het centrum van de internationale werkgelegenheid in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest. Tussen de postmoderne gebouwen in zit het prachtige Sofitel Brussels Europe, slechts enkele stappen verwijderd van het gekende Jubelpark en de vele musea. Het hotel telt 149 kamers en heeft een elegante en tijdloze inrichting, ontworpen door designbureau Russel Sage Studio in Londen. Alle kamers zijn een oase van rust en kijken uit op de rustige binnenpatio of het pittoreske Jourdanplein. Elk Sofitel haalt inspiratie uit de lokale cultuur en traditie en houdt steeds de Franse art de vivre in eren.

/

Vrouwelijke wijnbouwers

Lees ook: Naomi Campbell sluit Messika High Jewelry show af

Als ambassadeur van de Franse art de vivre, deelt Sofitel wereldwijd zijn passie voor gastronomie en wijn door middel van hun jaarlijkse Wine DaysVier weken lang kan je in het Sofitel hotel in Brussel genieten van de gastronomie van hun restaurant “The 1040” in combinatie met een zorgvuldig uitgekozen selectie van wijnen. Chef Jean-Philippe Watteyene is gepassioneerd door het erfgoed van zijn vaderland en brengt het beste van de Belgische keuken naar voren in een klassiek repertoire dat wordt gemengd met enkele mooie hedendaagse noten.

Herontdek de opwindende smaken van België gebracht door Watteyene. Als liefhebber van Belgische producten kiest hij ook voor wijnen van Belgische bodem. Dankzij het label “Le vin de Femmes”, opgericht door Muriel Lombaerts, zullen de geselecteerde wijnen vier Belgische vrouwelijke wijnbouwers en hun wijngaarden in de kijker zetten: Anne Geldhof (Domaine de Glabais), Carole Vandionant (Clos des Ramiers), Annie Hautier Demarbaix (Domaine du Chapitre ) en Vanessa Vaxelaire (Château de Bioul).

Het Sofitel-restaurant, 1040, heeft tevens ook zijn dakterras omgetoverd tot een prachtig terras op de zevende verdieping. Reden te meer om te gaan genieten van een cocktail of de keuken van chef-kok Jean-Philippe Watteyne. Van oesters tot garnaalkroketten, van streekbiertjes tot cocktails, er is voor ieder wat wils.

Op 11 oktober kan je nog terecht in de lobby van het hotel, waar de wijnbouwers je de wijnen laten proeven.

Lees ook: Oktober is borstkankermaand: een antwoord op de meest belangrijke vragen

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Brussel, Wijn.