De 8 meest originele vakantieverblijven op Airbnb
© Airbnb Knysa Houseboat Myrtle - Bamboo eco cottage Ubud

De 8 meest originele vakantieverblijven op Airbnb

Leestijd: 2 min

Logeren in een boomhut, een nachtje verblijven in een sprookjeskasteel of slapen in een grot? Op Airbnb kan het allemaal! Op de online marktplaats vind je bijzondere vakantieverblijven voor een onvergetelijke reis. Wij gingen voor jullie op zoek naar de meest unieke vakantieverblijven van Airbnb.

Nu de zomervakantie bijna aangebroken is, dromen we stiekem al van onze reisplannen. Op de online marktplaats Airbnb vind je niet alleen goedkope kamers en appartementen, maar ook de meest onwaarschijnlijke droomlocaties. Dit zijn onze favorieten:

Een boomhut in Firenze

In de buurt van Firenze kan je logeren in een prachtige boomhut in de natuur. De unieke boomhut is de perfecte romantische uitstap voor koppels. In het verblijf vind je een queen size bed, een kleine keuken en een badkamer met douche. Er is enkel wifi voorzien in de tuin en dus niet in de boomhut, ideaal om even te ontsnappen aan het dagelijkse leven.

airbnb

/

Een cycladisch huis in Santorini

Santorini is het meest bekend om zijn typische witte huizen met blauwe daken. Dankzij Airbnb kan je nu zelf logeren in een van de cycladische huizen in de gemeente Oia. Het huis is een verzameling van verschillende grothuizen met een traditionele inrichting. Na een lange dag kan je ’s avonds op adem komen op het prachtige terras of in de jacuzzi.

Airbnb

/

Overnachten in een rijstveld

Reizen naar Bali zit in de lift. Kies voor een verblijf in een unieke bamboo eco cottage voor een onvergetelijke vakantie. Het huis is volledig gemaakt uit geweven bamboe en bevindt zich in het midden van een rijstveld. Je zal je nog nooit zo een met de natuur gevoeld hebben!

Airbnb

/

Verblijven in een kasteel

Maak je wildste kinderdromen waar en waan je een prinses in een echt kasteel. Het prachtige kasteel bevindt zich in het Britse Cumbria. Je kan er een van de 17 ruime kamers huren. In de zomer woon je samen met de supervriendelijke eigenaars van het kasteel. Je kan er ook heerlijk genieten in de meer dan 60 000 vierkante meter grote tuin. Wilde plannen? Je kan ook het volledige kasteel afhuren voor wel 34 gasten!

Airbnb

/

Vakantie op een woonboot

Op Airbnb heb je een ruime keuze aan woonboten overal ter wereld. In het Zuid-Afrikaanse Knysna kan je logeren in een prachtige houten woonboot. Je bereikt de boot met een elektrische motorboot, die je zelf leert bedienen door de eigenares. In de unieke verblijfplaats kan je in het midden van het water genieten van de natuur en even helemaal tot rust komen. Op het terras van de boot kan je genieten van een zonsondergang of zelfs vissen.

Airbnb

/

Glamping in een joert

Glamping is de laatste jaren erg populair geworden. Het is even leuk als normaal kamperen, maar dan met een luxueuze toets. In Malibu vind je een unieke joert op een organische boerderij. In de joert is alle comfort voorzien. Je beschikt er over een eigen keuken, badkamer en zelfs een tv. De boerderij bevindt zich op slechts 3 km van het strand. Wie wil, kan er ook elke dag genieten van lekkere huisbereide organische maaltijden.

airbnb

/

Een privé riad in Marrakesh

Marokko is bekend om zijn riads. Het zijn traditionele huizen of paleizen met een binnentuin. Normaal is het best duur om te logeren in een kamer van een riad, maar via Airbnb kan je zelf een volledige riad met drie slaapkamers huren. De woning is heel centraal gelegen in Marrakesh en toch heel erg rustig. Je kan er ’s avonds aan de drukte en hitte van de stad ontsnappen in het heerlijke zwembad. Op verzoek zal de eigenares je zelfs een traditionele maaltijd bereiden.

Airbnb

/

Een stenen villa in Kreta

In Kreta kan je logeren in een prachtige loft gebouwd in een stenen grot. De grot werd oorspronkelijk bewoond en later gebruikt als opslagplaats. In 2007 werd de locatie gerenoveerd tot een unieke loft. De woning is geschikt voor twee volwassenen en twee kinderen. Het unieke huis is voorzien van alle comfort en is de ideale uitvalsbasis om Kreta te verkennen.

Airbnb

 

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Airbnb, Glamping, Joert, Unieke vakantieverblijven, Woonboot.