Glamping: de 10 mooiste luxekampeerplaatsen ter wereld
© Instagram @oskarbakke & @niamhgibson

Glamping: de 10 mooiste luxekampeerplaatsen ter wereld

Door Camille Hanot en Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Een luxecamping met een glamoureus kantje? De glampingtrend blijft een verleidelijke vorm van reizen. Ben je op zoek naar een reisbestemming waar je helemaal één kan worden met de natuur zonder in te boeten op het vlak van luxe? Dan moet je zeker eens een bezoek aan één van deze 10 glampingplekken overwegen.

Luxe en comfort

Kamperen kan leuk zijn, maar er zijn ook enkele nadelen aan verbonden. De worsteling met het opzetten van een tent, het oppompen van je slaapmatras en die eindeloze tocht naar de douche maken je reis net iets minder ontspannend. Ga je glampen, dan is daar allemaal geen sprake van. Bij glamping slaap je nog steeds in een iglo, hut, tipi of boomhut, maar dan zonder gebrek aan luxe en comfort.  Het concept ontstond enkele jaren geleden in Groot-Brittannië en kende als snel succes wereldwijd.

Ook in België

Onlangs werd de site Original Glamping gelanceerd door de twee verantwoordelijken van de organisatie Mon Plus Beau Voyage. Op de website vind je de allermooiste luxecampings op de meest onverwachte plaatsen. Een verlaten boomhut in Zweden, een tipi in Groenland of een villatent in India? Je vindt het er allemaal. Zelfs België ontsnapt niet aan de trend. In het natuurreservaat in Virelles kan je overnachten in een bubbel. Wie op zoek is naar prachtige natuur en avontuur weet dus waar zoeken!

Pssst, kampeerkriebels? Ontdek 6 originele bestemmingen om te gaan backpacken. 

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Glamping, Kamperen, Reizen.