De meest bijzondere stranden ter wereld die je moet zien
© unsplash

De meest bijzondere stranden ter wereld die je moet zien

Leestijd: 1 min

Als we denken aan stranden, komen er vaak beelden op van gouden zand, wuivende palmbomen en azuurblauw water. Maar de wereld heeft nog veel meer te bieden als het gaat om stranden die opvallen door hun unieke eigenschappen. Van roze zand tot glinsterende sterren, hier zijn enkele van de meest speciale stranden ter wereld die je absoluut moet zien.

1. Pink Sand Beach, Bahama’s

Op het eiland Harbour Island in de Bahama’s bevindt zich een strand dat zijn naam eer aandoet: Pink Sand Beach. Het zachtroze zand krijgt zijn kleur door de ontelbare gebroken stukjes koraal, schelpen en andere organismen die zich vermengen met het witte zand. Het contrast van het roze zand tegen het heldere turquoise water zorgt voor een sprookjesachtig uitzicht dat je nergens anders ter wereld zult vinden.

/

2. Glass Beach, Verenigde Staten

In Fort Bragg, Californië, ligt een strand dat ooit een stortplaats was voor glas en ander afval. Door de jaren heen heeft de kracht van de golven het glas gepolijst en gevormd tot kleurrijke, gladde stukken die nu de kustlijn versieren. Wat ooit vervuiling was, is nu getransformeerd tot een wonderlijke plek vol met glinsterende juweeltjes van groen, blauw en bruin glas.

/

3. Bioluminescent Beaches, Maldiven

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Travel Center (@travelcenteruk)

Op verschillende stranden in de Maldiven kun je ’s nachts getuige zijn van een magisch natuurverschijnsel: bioluminescentie. Microscopische organismen in het water, zoals plankton, geven een helderblauw licht af wanneer ze worden verstoord. Als je door het water loopt of erin zwemt, lichten de golven op met een betoverende gloed van blauw licht, waardoor het lijkt alsof je door een sprookjesachtige wereld beweegt.

/

4. Shell Beach, Australië

Aan de westkust van Australië, in het Shark Bay World Heritage-gebied, ligt Shell Beach. Dit strand is bedekt met niet zomaar zand, maar met miljoenen kleine witte schelpen die tot wel tien meter diep kunnen zijn. De schelpen behoren tot de soort Fragum erugatum en vormen een prachtig en uniek landschap. Het is alsof je over een zee van glanzende parels loopt.

/

5. Giants Causeway Beach, Noord-Ierland

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aristides Monteiro (@tidemonteiro)

Het Giants Causeway Beach, gelegen aan de ruige kust van Noord-Ierland, is een spectaculaire plek die bekend staat om zijn basaltzuilen die lijken op enorme stapstenen. Deze zuilen, ontstaan door vulkanische activiteit, vormen een intrigerend patroon van zeshoekige stenen die de kustlijn sieren. Het is niet alleen een strand, maar ook een geologisch wonder dat je terugvoert naar een tijdperk van vuur en lava.

Lees ook: Op romantische date in Parijs? Dit zijn de leukste restaurants

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.