De Matcha Margarita is nu al het zomerdrankje van 2018
© Unsplash

De Matcha Margarita is nu al het zomerdrankje van 2018

Leestijd: 1 min

Dit jaar blaast de Margarita trots zeventig kaarsjes uit. Hoog tijd om deze cocktail een eigentijdse draai te geven. Cointreau weet hoe! Ontdek hier het recept van de Matcha Margarita. 

Socialite drankje

Vroeg je je ook af wie er dit drankje eigenlijk bedacht? Er zijn meerdere potentiële uitvinders die de titel claimen, waaronder de meest aannemelijke naamgenote Margarita Sames, een Amerikaanse influencer avant la lettre uit Mexico in de jaren veertig. Zij stond in badstad Acapulco bekend om haar extravagante feestjes en daar zag de cocktail dan ook het levenslicht. Sames besloot simpelweg haar twee lievelingsdrankjes, Cointreau en tequila, te mixen, ét voila. Zeventig jaar later is het drankje niet weg te denken op de menukaart.

De typerende sinaasappelsmaak draagt uiteraard bij tot de populariteit van het drankje. Daarvoor zorgt Cointreau, een likeur op basis van appelsienen. Voor de verjaardag van de Margarita brengt het Franse familiebedrijf Cointreau een hommage aan de mythische cocktail.

https://www.instagram.com/p/BjpgvnYgx3S/?taken-by=cointreau

Drie recepten:

  • Uiteraard is er de originele versie van de beroemde cocktail. Om het helemaal à la Margarita Sames te mixen meng je 3 cl Cointreau, 5 cl witte tequila, 2 cl vers limoensap en ijs in een shaker. Opdienen in een gekoeld glas met zoutrandje en versierd met een schijfje limoen. Succes verzekerd! 

  • Liever iets origineels? Kies dan voor de Matcha Margarita: 3 cl Cointreau, 5 cl tequila, 2 cl vers limoensap en ½ menglepel matcha, de groene Japanse thee in poedervorm. Giet alle ingrediënten in een shaker gevuld met ijs. Meng en serveer in een whiskyglas en versier met een schijfje limoen.

  • De Spicy Margarita jaagt de temperatuur enkele graden de hoogte in. Vul een gekoelde shaker met 3 cl Cointreau, 5 cl tequila, 2 cl vers limoensap en ijs. Server in een gekoeld whiskyglas en versier met twee schijfjes jalapeño en twee koriandertakjes.

Happy 70th birthday, Margarita!

Pssst, meer weten over dit onderwerp? Lees ook: 6 zomerse cocktails met minder calorieën.

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Cocktails, Cointreau, Drinks, Food.