6 zomerse cocktails met minder calorieën
© Unsplash

6 zomerse cocktails met minder calorieën

Door Emma Verbeke
Leestijd: 2 min

Op een zomers terras bestellen we al graag eens een lekkere, frisse cocktail. Helaas bevat zo’n mix vaak heel wat calorieën, wat niet zo goed is voor de lijn. Voor een glas Margarita mag je doorgaans rekenen op zo'n 850 calorieën en ook een Pina Colada telt er al snel 650. Maar niet getreurd, wij hebben ze voor je gevonden: zes leuke cocktails die lekker zijn én goed voor je figuur!

1. Gin-tonic – 122 calorieën

Goed nieuws voor alle gin-tonic fans. De populairste drank van de voorbije zomers is namelijk niet zo schadelijk voor de lijn als andere alcoholische dranken. Gin bevat heel weinig calorieën, het is vooral de tonic die extra suikers aan het geheel toevoegt. Premium tonics bevatten doorgaans minder suiker dan hun supermarkt broeders, dus opteer hiervoor als je de calorieën van je G&T tot een minimum wil beperken.

P.S The Duchess lanceerde ’s werelds allereeste non-alcoholische Gin & Tonic, die dan nog eens laag in calorieën is ook.

/

2. Watermelon Mojito – 100 calorieën

Een gewone Mojito bevat al snel rond de 250 calorieën, voornamelijk door de grote hoeveelheid rietsuiker die erin zit. Vervang je deze door watermeloen, dan zakt dat cijfer al behoorlijk. Probeer dus eens blokjes watermeloen en muntbladeren te pletten met een lepel of mojitostamper. Voeg vervolgens rum toe, gecrusht ijs en spuitwater, en je hebt een overheerlijke, verfrissende light mojito!

#purfect #watermelondaiquiri by @mononoke_diamantopolu 🍉👌🏻 #watermelonparty #summerishere

Une publication partagée par K (@__krispina) le

/

3. Shochu Cosmopolitan – 70 calorieën

De traditionele Cosmopolitan cocktail is favoriet bij vele vrouwen. Helaas is het helemaal niet gezond om Cosmopolitans te drinken aan het tempo van Carrie Bradshaw. Door wodka te vervangen door Shochu, een Japanse alcohol, en te kiezen voor light cranberry sap kan je een Cosmopolitan maken die veel minder calorieën bevat dan het origineel.

/

4. Kiwi Daiquiri – 133 calorieën

Een Daiquiri met kiwi is hét ultieme verfrissende drankje op een hete zomerdag. Kiwi bevat veel vezels, waardoor je ook langer een verzadigd gevoel hebt. Voor deze cocktail heb je enkel 45 ml witte rum, een kiwi, een limoen en wat agavesiroop nodig.

/

5. Skinny Margarita – 130 calorieën

Eerder in dit artikel kon je al lezen dat een Margarita een echte caloriebom is. Gelukkig bestaat er ook een lichtere variant van de bekende cocktail. Een Skinny Margarita maak je door 30 ml tequila te mengen met wat limoensap, water en vers appelsap. Laat je het geheel even afkoelen in de diepvriezer en haal je je cocktail net voor het opdienen even door de mixer, dan heb je een Frozen Skinny Margarita. Mmmmm!

/

6. Skinny blueberry Spritzer – 117 calorieën

Een overheerlijke cocktail met veel bosbes en champagne. Meng een halve beker bosbessensap met wat limoensap en een kwart beker champagne. Gooi hier vervolgens lekker veel ijsblokken bij en wat bosbessen ter decoratie, en je hebt een cocktail waar iedereen jaloers op zal zijn!

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Calorieën, Cocktail, Gezondheid, Skinny cocktail.