De beauty- en badkamergeheimen van Pascale Naessens
© rv + MC

De beauty- en badkamergeheimen van Pascale Naessens

Door Kim De Craene
Leestijd: 3 min

Uitgebreide ontbijtsessies, hemeltergende gelnagels en een eigen geurcreatie: auteur, keramiste en ontwerpster Pascale Naessens over haar beautygeheimen. Een uitstapje naar de badkamer van Pascale doet ons nadenken over puurheid.

/

Waarom Pascale Naessens er altijd zo spik en span uitziet? Dat lees je hieronder. Ze begeleidt ons doorheen haar beautyroutines en onthult haar badkamergeheimen.

Vertel iets over je ochtendroutine

“Ik ben geen ochtendmens maar ik sta wél opgewekt op. Ik vind het zalig als ik rustig kan opstaan. Voor ik uit bed stap, adem ik een paar keer rustig in en uit. Tijdens dit momentje voor mezelf zet ik een intentie voor de dag. In de badkamer heb ik niet echt een ritueel, ik heb wel mijn vaste huidverzorgingsproducten. Ik volg het 4-stappenplan van het Belgische merk Nomige, gecreëerd door de jonge en creatieve onderneemster Barbara Geusens.”

“De producten zijn aangepast aan mijn DNA. ’s Morgens smeer ik een serum, gevolgd door een dagcrème. Nadien volgt het ontbijt. Mijn man maakt het ontbijt klaar, een grote luxe. Een trend als intermittent fasting, is niet aan mij besteed. Waarom zou je niet willen eten? Lekkere volle yoghurt, wat fruit en grof gemalen noten en zaden, dat is pure verwennerij. Het is een ochtendritueel dat ik niet wil overslaan.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nomige (@nomige_skincare)

/

En je avondritueel, hoe ziet dat er uit?

“Ook ’s avonds is er niet echt sprake van een beautyroutine. Ik ontschmink me, smeer een exfoliant en nadien gebruik ik opnieuw de producten van Nomige, het avondserum en de nachtcrème. Voor het slapen gaan, in bed, overloop ik samen met mijn echtgenoot de mooiste momenten van de dag. Een aangenaam en positief ritueel om de nacht in te gaan.”

Welk beautyproduct kan je niet missen?

“Ik hou van rituelen om de sleur uit het leven te halen. Een douche nemen met een heerlijke natuurlijke geur, thee drinken uit een mooie kop keramiek, koken met pure ingrediënten… Ook geuren helpen me daarbij. Ze geven een gevoel van warmte en bescherming. Een geur kan me gelukkig maken, dat is pure emotie. Ik ben dan ook enorm blij met mijn eigen geur die ik met het Belgische label Rainpharma heb samengesteld. Mijn geur – ik koos de naam Pure Nature – is 100% natuurlijk en bevat o.a. lavendel, een ingrediënt dat rustgevend is, pittige black pepper en het aardse vetiver. Het resultaat is een vrouwelijk, romantisch maar krachtig parfum, beschikbaar als etherische olie, Skin Wash en Room Spray.”

Rainpharma

/

Naar welk mirakelproduct ben je nog op zoek?

“Ik geloof niet in mirakelproducten, ik geloof in ‘doen en aanpakken’. Als ik iets wil, dan bedenk ik een manier om dat voor elkaar te krijgen. Soms lukt het, soms niet. Maar het is altijd leerrijk en er komt altijd iets interessants uit. En zo evolueer je.”

Je lievelingsbeautyadresjes?

“Ik ben te ongeduldig voor behandelingen, verzorgingen en kappersbezoekjes. Ik heb ooit eens gelnagels laten doen. Dat duurde een uur, ik kon amper stilzitten en voelde me vastgehouden. Bovendien pasten die nagels helemaal niet bij mijn stijl. Ik heb ze er de dag nadien allemaal afgebeten. En alhoewel er goede kappers zijn, knip ik mijn haar meestal zelf. Ik heb zoveel andere dingen te doen in een dag. Gelukkig heb ik krullen in mijn haar, dus is het niet zo erg als het niet perfect geknipt is. Het enige moment wanneer ik van een massage geniet is tijdens een vakantie. Maar ik neem me wel voor om er vaker tijd voor vrij te maken.”

Pascale Naessens

/

Je ultieme trucje om er snel beter uit te zien?

“Een trucje om me beter te voelen: creatief zijn of sporten. Niets fanatieks, 10 minuten per dag is voldoende om mijn lichaam in balans te houden en energie te krijgen. Ik stel mijn eigen trainingsschema samen, een mengeling van kracht – en spieroefeningen, yoga en leuke oefeningen die ik online vind. Niets gehaast, niets geforceerd, maar mindful, zodat ik er plezier aan heb.”

Welke beautytrend zegt je niets?

“Trends zijn momentopnamen. Permanente make-up zegt me vandaag niets, maar misschien dat ik het ooit nodig heb. Je weet maar nooit… Al hoop ik natuurlijk van niet.”

Hoe ga je om met ouder worden?

“Ik vind er weinig aan maar het is wat het is. Ik zal me er bij neerleggen, ik streef zeker niet de eeuwige jeugd na. De enige positieve aspecten aan ouder worden, is dat je veel bijleert, rustiger wordt en heel wat ervaring opdoet.”

Nog een laatste beautytip?

“Gelukkig zijn in het leven. Het zijn niet de rimpels in je gezicht die je oud maken, maar een zuur gezicht. Je kan een oud gezicht hebben maar toch veel uitstraling hebben. Je kan iedere dag aan jezelf werken. Uiteraard heb je soms tegenslag in het leven, maar de manier waarop je daarmee omgaat is belangrijk. Positief in het leven staan is een keuze.

Lees meer Marie Claire op: De beautyfavorieten van fashion director Elspeth Jenkins; De beauty- en badkamergeheimen van Sabine Peeters; De beauty- en badkamergeheimen van Nanja Massy.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >