De beauty- en badkamergeheimen van Océane Taquoi
©

De beauty- en badkamergeheimen van Océane Taquoi

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Gua Sha-steen sessies voor de televisie, een ochtendverzorging die een race is tegen de klok en mediteren op de bus: Océane Taquoi, eigenares van de Brusselse beautyboetiek Labelchic, over haar beautygeheimen.

Vertel iets over ochtendroutine.

“Ik zou graag zeggen dat ik de dag begin met een yogasessie en een versgeperst groen sapje maar de realiteit is dat elke ochtend een race tegen de klok is om de kinderen gekleed te krijgen en op tijd naar school te brengen. Pas als dat gelukt is, begin ik aan mijn ochtendritueel: een chai latte en havermoutpap als ontbijt en een douche gevolgd door enkele minuten skin prep. Mijn huidverzorging wissel ik vaak af, die hangt af van mijn specifieke noden. Mijn make-up is wél altijd hetzelfde: een beetje blush op de kaken, een gekleurde wenkbrauwgel en mascara.”

En je avondritueel, hoe ziet dat er uit?

“Ik heb twee verschillende versies. De ik-ben-doodop-versie en de I’m going all-in-versie. De eerste versie, goed voor 80% van de tijd, is snel en makkelijk. Ik gebruik de Softening Cleanser van Tata Harper, de Daily Acid Toner van Josh Rosebrook en een hydraterende crème, Mon Soin Visage van Anne Millois. De tweede versie is zeer uitgebreid. Dan ga ik in bad, steek kaarsjes aan, gebruik een body scrub en verschillende maskertjes. Dit ritueel eindig ik met enkele minuten met een Gua Sha-steen over het gezicht te gaan, voor de televisie in bed.”

/

Welke beautyproduct kan je niet missen?

 “Het Holi(oil) Youth Serum van Agent Nateur, een olie verrijkt met vitamines en zuren. Het ruikt heerlijk, heeft een fantastische textuur en het resultaat – een gezonde glow – is instant. Op langere termijn vermindert de olie ook lijntjes, roodheid en irritaties.”

Naar welk (mirakel) beautyproduct ben je nog op zoek?

“Een heerlijke, verzorgende lichaamsolie die ook werkt als after sun én de muggen weghoudt. Een all-in one product dus, dat niet naar citroengras ruikt en 100% natuurlijk is. “

Je lievelingsbeautyadresjes?

“Het Brusselse kapsalon Clement Natural Care. Clements behandelingen zijn pure wellness voor het haar. Het Ayurvedic Ritual is een deep scalp massage met zelfgemaakte haarolie. De massage stimuleert de bloedcirculatie en het lymfesysteem: het resultaat is fantastisch.”

Labelchic

Heb je een trucje om er snel beter uit te zien?

“Drink een groot glas water en smeer een snelwerkend gezichtsmaskertje: je ziet onmiddellijk effect. Mijn huid ziet er pakken beter uit als ik veel water drink.”

Welke beautytrend zegt je niets?

“Iets dat ik onlangs zag verschijnen op mijn Instagram: valse nagels gemaakt van kreeftenpoten. Dergelijke nail art is niets voor mij.’

Hoe ga je om met ouder worden?

 “Voorlopig lukt het om er sereen mee om te gaan. Mijn grote voorbeeld is mijn moeder, die op haar 66ste nog steeds straalt. Ik heb zeker niets tegen plastische chirurgie: als je je daardoor beter voelt in je vel, en het wordt gedaan met goede bedoelingen: prima. Zelf heb ik nog geen ingrepen nodig gehad. Ik probeer wel goed voor mezelf te zorgen. Ik eet 80% van de tijd gezond, de overige 20% is puur genieten. Ik doe graag en veel yoga en mediteer. Op de bus, aan mijn bureau of in de douche: even op de pauzeknop duwen en ademen helpt me te focussen.”

/

Nog een laatste beautytip?

“Volg niet zomaar alle skincare trends. Beauty is zelden one size fits all.”

Vond je dit interessant? Ontdek dan ook de beauty- en badkamergeheimen van Caroline Rigo, Pascale Naessens, en meer

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Beauty- en badkamergeheimen, Labelchic.