5 mooie cabins voor een ontspannende vakantie in eigen land
© Slow Cabins

5 mooie cabins voor een ontspannende vakantie in eigen land

Leestijd: 2 min

Wakker worden met zingende vogels, rustig ontbijten in het groen, indommelen bij het geknetter van een haardvuur… In de alleenstaande houten cabins van Slow Cabins leef je traag en bewust op het ritme van de natuur en haar seizoenen. De minimalistische, maar luxueuze cabins zijn 100% zelfvoorzienend, duurzaam en gaan op in hun omgeving. Wij lichten vijf verschillende regio's uit waar je kan overnachten. 

/

Haspengouw

Omringd door kilometers aan groene velden, boomgaarden en bossen vind je een aantal Slow Cabins op een geheime plek ergens in de bekendste fruit- en bloesemstreek van België. Hét wandel- en fietsparadijs bij uitstek.

Ook cultuurliefhebbers kunnen er op ontdekkingstocht. Naast fruit en bloemen herbergt Haspengouw een brede waaier aan geschiedenis, kunst en erfgoed.

Er zijn andere cabins in de buurt, maar op onzichtbare afgelegen locaties dus je kan ongestoord genieten van de rust. Er is ontbijt beschikbaar en huisdieren zijn welkom.

Meer info en prijzen vind je op de website.

Slow Cabins

/

Hageland

Het Hageland biedt een combinatie van uitgestrekte landschappen, rijk historisch erfgoed, fruitteelt en gezellige dorpen. Ook hier kunnen wandelaars en fietsers eindeloos verdwalen tussen boomgaarden en uitgestrekte velden.

Bovendien produceert de regio hoogwaardige wijnen en is het gebied bezaaid met boomgaarden vol fruitbomen, zoals appels, peren en kersen. In het juiste seizoen kan je zelfs genieten van fruitplukactiviteiten en verse lokale producten proeven.

Hier en daar vullen de landschappen zich met indrukwekkende kastelen, abdijen en kerken die teruggaan tot de middeleeuwen.

Meer info en prijzen vind je op de website.

Slow Cabins

/

Vlaamse Ardennen

Deze Slow Cabins verbergen zich ieder afzonderlijk in een uniek stukje groen tussen de heuvels van de Vlaamse Ardennen. De beboste heuveltoppen en toegankelijke wegen van “Vlaanderens mooiste” bieden meer dan 800 kilometer bewegwijzerde wandel- en fietspaden. De uitgestrekte panorama’s krijg je er gratis en voor niets bij.

Het landschap verrast iedere keer opnieuw. De hellingen, pittoreske dorpjes en eindeloze natuur zijn het decor van uren fiets- en wandelplezier. Ook voor wie liever gewoon zit, kijkt en luistert, houdt de streek heel wat boeiende geheimen schuil.

Meer info en prijzen op de website.

Slow Cabins

/

Pajottenland

De cabins in het Pajottenland zijn omringd door charme en karakter. De landelijke streek met prachtige glooiende heuvels, groene weilanden, kronkelende rivieren en schilderachtige dorpjes biedt de ideale omgeving om tot rust te komen. Ook de uitgestrekte bossen en bloemenvelden vormen het gedroomde landschap voor wandelaars, fietsers en iedereen die graag buiten is.

Bovendien is het is de regio waar kunstenaars als Pieter Bruegel de Oude hun inspiratie vonden. Er zijn tal van historische gebouwen, kastelen en kerken die getuigen van een rijke geschiedenis.

Meer info en prijzen op de website.

Slow Cabins

/

Antwerpen – Noorderkempen

Helemaal alleen, op een verborgen plek tussen weidse velden en bossen, staat jouw Slow Cabin. Hier word je wakker met de zon op het raam, de geur van ontwakend groen en het magische schouwspel van zingende vogels. De natuurrijke omgeving houdt heel wat verborgen parels schuil, zoals kasteeltochten, mysterieroutes vol volksverhalen en historische smokkelpaden tot over de grens.

De cabin staat in de buurt van een van de oudste en grootste natuurreservaten in Vlaanderen: de Kalmthoutse Heide. Dit natuurreservaat is een zeldzaam overblijfsel van het ooit uitgestrekte Europese heidelandschap. De rijke en zeldzame fauna en flora ontdek je via tal van prachtige wandel- en fietsroutes.

Meer info vind je op de website.

Slow Cabins

Vond je dit interessant? Lees dan ook: 15 nieuwe hotspots in Antwerpen om snel te ontdekken, Droom weg: Belgen openen vakantieparadijs in Portugal & 5 prachtige tuinen om dit weekend in België te bezoeken.

Redactie Marie Claire De artikels van >