De 10 beste series van 2021 volgens onze redactie
© MCB

De 10 beste series van 2021 volgens onze redactie

Door Hannah Gellens
Leestijd: 3 min

We gingen in 2021 van de ene lockdown in de andere en dus werd series kijken een fulltime activiteit. Ook voor ons. De redactie van Marie Claire selecteerde daarom het beste van het beste dat je het voorbije jaar kon kijken. 

/

1. It’s a Sin

It’s a Sin is een komische dramaseries over de 5 hechte vrienden Ash, Roscoe, Richie, Collin en Jill. Samen beleven ze de studententijd van hun leven. Feestjes, drama’s, seksuele ontdekkingstochten … Het passeert allemaal de revue.

Maar tegen de achtergrond, anno 1980, verspreidt het aidsvirus zich wereldwijd. In het begin is er nog weinig geweten over de ziekte, behalve dat het zich lijkt te richten op homoseksuele mannen. Wat eerst een ‘ver-van-mijn-bed’-show is voor de vijf,  komt steeds dichterbij.

Te bekijken op VRT  NU.

/

2. Maid 

De dramaserie Maid gaat over de jonge moeder Alexandra die alles op het spel zet voor haar twee jaar oude dochter, Maddy. Zo besluit ze in de hoop op een beter leven de vader van haar kind, de agressieve alcoholverslaafde Sean, te verlaten. Maar dat is nog maar het begin. Er komen nog heel wat obstakels op haar pad terecht in een zoektocht naar beter. Maar hoe lastig kan het werkelijk zijn voor een alleenstaande moeder?

Te bekijken op Netflix.

https://www.youtube.com/watch?v=tGtaHcqsSE8

/

3. Squid Game

De verhaallijn van Squid Game is origineel en ijzersterk. 456 personen met financiële problemen krijgen een uitnodiging om deel te nemen aan een mysterieuze competitie met als hoofdprijs een flinke geldpot. Wat op het eerste zicht een onschuldige kinderspel lijkt, mondt al snel uit in gruwelijke slachtpartij.

Hoe onrealistisch Squid Game ook lijkt, het is op een subtiele manier verweven met onze tijd en gedachtengoed dat we moeten toegeven ons er in te herkennen. Van in onze zetel krijgen we zo lichtelijk schrik over wat de toekomst ons brengen zal. Kortom, een bijna dystopische serie die zijn doel om aan te slaan duidelijk bereikt heeft.

Te bekijken op Netflix.

/

4. Handmaid’s Tale

Nog zo een dystopische topper waarvan dit jaar het 4de seizoen uitkwam, is The Handmaid’s Tale. Het bouwt verder op het totalitaire leven in Gilead waar hoofdrolspeelster June zich nu volledig tegenkeert. Ze komt op als leidster van de rebellen, wat gepaard gaat met de bijbehorende risico’s en uitdagingen.

Te bekijken op VRT NU.

https://www.youtube.com/watch?v=rg_160Be71g

/

5. The Beatles: Get Back

Er is veel filmmateriaal beschikbaar van de rockgroep uit de jaren 60. Het één al wat beter dan de ander. The Beatles: Get back van befaamd regisseur Peter Jackson (The Hobbit, King Kong …) behoort gelukkig tot de betere soort.

De driedelige reeks zoomt in op januari van het jaar 1969, de maand waarin het legendarische album Let it Be — werktitel get back— tot stand kwam. De serie geeft een verrassende kijk op het creatieve proces van de vier bandleden waarbij niet alleen die goede oude Beatles-songs, maar ook de beelden blijven hangen in ons hoofd.

Te bekijken op Disney+.

/

6. The Undoing

The Undoing heeft niet alleen een sterrencast (Hugh Grant & Nicole Kidman), maar ook een bloedstollende verhaallijn met verrassende plottwists. Het is de ideale serie voor menig liefhebber van psychologische thrillers.

Het verhaal start met het koppel Grace en Jonathan, twee artsen die samen een perfect leven lijken te leiden. Totdat een moord plots alles overboord gooit en hun perfecte leven voorgoed verandert.

Te bekijken op Streamz.

/

7. Red Light

De Nederlands-Belgische dramaserie Red Light gaat over drie vrouwen. Nadat één van hun mannen verdwijnt, hebben ze elkaar meer nodig dan gedacht.

De creative producers achter de serie beschrijven het verhaal als “enorm urgent, een verhaal over vrouwen, seksualiteit en macht”. Thema’s als prostitutie en mensensmokkel komen aan bod. Alles tezamen levert het een thrillerserie op die de kijker indringend meeneemt naar de red light districts zowel in Antwerpen als in Amsterdam.

Te bekijken op Streamz.

/

8. Fair Trade

De Belgische serie Fair Trade is een leuk alternatief voor wie Undercover al heeft uitgekeken.

Het zet de corrupte flik Walter Wilson — Wally voor de vrienden — in de kijker. Hij werkt voor het drugsdepartement van de politie, maar krijgt langs de zijlijn af en toe wat geld en drugs toegestopt om zijn eigen ‘drank, drugs en rock-‘n-roll-leven te onderhouden.

Te bekijken op Streamz.

/

9. Nine Perfect Strangers 

Nine Perfect Strangers is gebaseerd op de gelijknamige roman van Liane Moriarty. Zij is ook de schrijfster van Big Little Lies dat als serie al veel succes kende.

De serie gaat over een groep mensen die een retraite van tien dagen ondergaan in een chique wellness resort. Al snel voelen ze aan dat er iets niet klopt. Directrice, Masha, heeft hen allen stiekem micro-dosissen LSD toegestopt.

Te bekijken op Amazon Prime.

https://www.youtube.com/watch?v=QvqujH6boEI

/

10. Clickbait 

De meeslepende misdaadserie Clickbait gaat over Nick Brewer, een normale man met een perfect leven. Hij heeft een goede job en een vrouw en 2 kinderen die van hem houden. Totdat hij plots op mysterieuze wijze verdwijnt. Niet veel later verschijnt er op Internet een video van hem die viraal gaat. Daarin houdt Nick een plakkaat omhoog waarop staat “Ik mishandel vrouwen. Bij 5 miljoen kijkers zal ik sterven.”

Clickbait is dus een serie die spanning garandeert in het nieuwe jaar.

Te bekijken op Netflix.

https://www.youtube.com/watch?v=QwVLObz0MGs

Lees ook: Dit zijn de expo’s die je tijdens de kerstvakantie absoluut wil zien

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Beste series, Netflix, Streamz.